Iako je od predstavljanja nove iPhone 12 serije pametnih telefona prošlo tek nekoliko mjeseci, analitičari i tehnološki mediji već su počeli nagađati kakve će novitete donijeti nova iPhone 13 serija pametnih telefona. Valja naglasiti kako nova iPhone serija neće na tržište sasvim sigurno stići prije jeseni pa su sve ovo tek uranjene prognoze koje možda i nemaju previše veze sa stvarnosti. Ipak, podaci koji dopiru do medija uglavnom imaju svoje pokriće i veliča većina njih u kasnijoj fazi predstavljanja pokaže se istinitom.

Prema prvim najavama novi iPhone 13 uređaj trebao bi imati nekoliko značajnih nadogradnji u odnosu na svojeg prethodnika. Prije svega, nagoviješta se kako će biti nekih sitnijih promjena u dizajnu samog uređaja. Naime, na prednjoj strani uređaja trebao bi biti smanjen urez za selfie kameru kako bi telefon izgledao elegantnije. Nadalje, senzor otiska prsta navodno se seli ispod zaslona uređaja – što je novost koju mnogi Apple korisnici već dugo vremena čekaju.

Ipak, najviše pažnje za sada uzima podataka da bi novi iPhone uređaj trebao imati čak 1TB podatkovnog prostora. Prema tih prvim najavama Apple će napraviti veliki zaokret po pitanju memorije pa će tako najmanja memorija iznositi 128 GB, dok će maksimalna memorija biti čak 1TB. Spomenimo kako je prvi model s 512GB podatkovnog prostora bio iPhone XS.

Apple itekako ima razloga za optimizam i zadovoljstvo nakon fantastičnih poslovnih rezultata krajem 2020. godine. Naime, prema tržišnim podacima Apple je u zadnjem kvartalu isporučio velikih 82 milijuna pametnih telefona, čime je zapravo prestigao sve svoje velike konkurente.

Razlog tako velikoj potražnji za novim iPhone 12 uređajima vrlo vjerojatno treba potražiti u činjenici da je Apple prvi puta predstavio pametne telefone koji podržavaju rad s 5G mrežama. S obzirom na to da su 5G mreže sada već poprilično dobro rasprostranjene u velikim gradovima – sasvim je logično da korisnici žele telefone s 5G podrškom. Kasnije implementacija 5G funkcionalnosti prema svemu sudeći – pokazala se kao pun pogodak za sjajne poslovne rezultate u 2020. godini.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here