Nedavno smo pisali o tome kako Huawei očekuju značajan pad prodaje vlastitih pametnih telefona, što zbog zabrane poslovanja sa SAD-om, što zbog zaokreta prema svojim softverskim rješenjima koja su “poljuljala” povjerenje korisnika. U Huaweiju tako očekuju pad isporuka pametnih telefona veći od 20 posto u odnosu na prošlu godinu. Takav razvoj situacije mogao bi pogodovati Apple-u koji bi novim iPhone uređajima mogao vratiti popularnost te se ponovno pomaknuti na 2. mjesto najpopularnijih pametnih telefona (koja mu je prošle godine preuzeo Huawei). No, da bi Apple zaista ostvario odlične poslovne rezultate mora se pobrinuti da novi uređaji i operativni sustavi funkcioniranju izvrsno – i budu inovativni.

Sve su glasnija nagađanja oko novog iPhone 12 pametnog telefona koji trenutno razvija Apple. U medijima su se tako pojavile informacije koje upućuju na to kako će novi Appleov pametni telefon imati sjajnu kameru koja bi trebala korisnicima pružiti fantastičan doživljaj snimanja i fotografiranja. Prema tim nagađanjima, na novom iPhone 12 pametnom telefonu trebala bi biti 64 MP kamera, a koji bi trebala funkcionirati fantastično u noćnim uvjetima.

Uz glavnu kameru, na novom bi se uređaju trebala nalaziti i ultraširoka kamera te telephoto kamera. Neki nagađaju kako će novi uređaj imati i makro kameru za fokusiranje objekata na udaljenosti od 2.2 centimetra. Navodno je ta makro kamera trenutno još u izradi te bi uskoro trebala biti usavršena – kako bi mogla na novi iPhone 12 uređaj.

Apple je čini se puno vremena posvetio poboljšanju sustava za noćno snimanje, koji bi sada trebao biti ugrađen na sve kamere – čime će iPhone 12 raditi fantastične video i foto materijale, bez obzira na uvjete koji vladaju na terenu. Također, radi se na poboljšanjima Smart HDR načina rada.

Novi bi Apple pametni telefon trebao doći s novim poboljšanim iOS 14 sustavom – koji neće donijeti velike novosti, ali će razvijatelji biti usmjereni na postizanje veće stabilnosti sustava. Povrh svega, iPhone 12 će imati podršku za 5G mreže, što će posljedično uzrokovati i dodavanje 10% veće baterije kako bi se poboljšao kapacitet. Ipak, službenih informacija za sada nema – pa se moramo zadovoljiti nagađanjima koja smo opisali iznad.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here