Službeni predstavnici tvrtke Apple su pozvali novinare iz cijeloga svijeta za događaj, koji će se odvijati 10. rujna. O čemu se točno radi i kakvom događaju će novinari imati prilike prisustvovati, ne može se sa sigurnošću reći. Ipak, glasine i najave govore u prilog tomu da bi upravo 10. rujna trebao biti datum kada će svijet imati prilike na tržištu vidjeti nove Appleove pametne telefone: iPhone 11. Mjesto radnje bit će Steve Jobs Theatre u Cupertinu, u Kaliforniji. Nadalje, na temelju pozivnica može se zaključiti da će Apple za desetak dana u Cupertinu predstaviti samo nove proizvode, budući da na pozivnicama piše ”By innovation only”.

IPHONE 11

Ponovno tri modela iPhonea

Novo predstavljanje od strane američkog proizvođača pametne tehnologije znači da bismo trebali vidjeti i novo predstavljanje njihovog ”krunskog dragulja”. Naravno, radi se o iPhone uređaju (ili bolje rečeno uređajima).

Podsjetimo 2017. godina bila je deseta obljetnica Appleove proizvodnje iPhone pametnih telefona. U skladu s time, Apple je za tu godinu odlučio osmisliti dva pametna telefona: ”entry” level iPhone 8 i ”high-end” level iPhone X. Koliko je iPhone 8 bio ”entry”, a koliko nije znaju svi oni koji su ga imali prilike koristiti (ono što je sigurno jest da po cijeni sigurno nije bio ”entry”). Nakon ”desetke” i ”osmice” svijet je dobio mogućnost koristiti iPhone XR, XS i XS Max verzije iPhonea X, koji su bili idući u slijedu inovacija od strane tvrtke. S obzirom na uspjeh kojeg su ostvarila ta tri uređaja, vrlo je vjerojatno da bi Apple i ove godine mogao ponoviti nešto slično.

Raznorazna šuškanja i glasine govore u prilog tomu kako bismo i ove godine na tržištu mogli ponovno vidjeti tri iPhone uređaja. Ako ispadne da su one bile točne, to bi trebali biti iPhone 11, iPhone 11R i iPhone 11 Pro. Ako ćemo se rukovoditi logici prošle iteracije uređaja, onda bi ”R” model trebao biti ”entry”, dok bi ”obična” jedanaestica trebala biti klasičan iPhone 11, a ”Pro” verzija, najskuplja inačica. Kopira li ovim potezom Apple neke druge proizvođače pametnih telefona (znamo da još nečiji pametni telefoni u nazivu imaju ”Pro”) ili ne, sada je bespredmetno o tome raspravljati. A i nema smisla sve dok se i sami ne uvjerimo u postojanje tri uređaja.

 

Apple Watch 5, Homepod 2 i nadogradnja na Appleov TV Plus

Appleov sajam u Kaliforniji koji je zakazan za 10. rujna neće biti samo o iPhone uređajima. Ondje bismo trebali saznati više informacija vezanih uz Apple Watch 5, kao i informacije o Homepodu 2 (neka informacija-dvije o Appleovom TV Plusu bila bi itekako dobrodošla). Naravno, Mac fanboysi i fancure najviše će zanimati datum izlaska macOS verzije 10.15 Catalina. Neke od najava i vijesti govore čak i o tome da bi Apple tog ”sudbonosnog” desetog rujna mogao pustiti u javnost i malo vijesti o 16-inčnom MacBooku Pro, što bi svakako bila inovacija.

 

Novosti i o iOS 13, iPadOS-u i watchOS 6

Konferencija bi bila idealno mjesto i vrijeme za to da saznamo nešto više o izlasku novih nadogradnji ”i” operacijskih sustava. Stoga očekujemo vijesti o iOS 13, iPadOS i o watchOS 6.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here