Huawei je već godinama u samom vrhu tržišta kada pričamo o pametnim telefonima. Nedavno su izbacili novu seriju Mate, koje je trenutno vrlo popularna. No, Huawei je u godinama iza nas stvorio brend Honor, koji je danas također prepoznatljiv na tržištu i to posebice po tome što nudi telefone visoke kvalitete, ali po prihvatljivim cijenama.

Ovog je tjedna Huawei predstavio novi Honor pametni telefon koji je svojim karakteristikama visoko na ljestvici i konkurira nekim od najboljih uređaja na tržištu. Zanimljivo ili ne, nakon predstavljanja Honor View 10 modela, započele su usporedbe s najnovijim iPhone X modelom pametnog telefona. Ovaj tržišni lider koji je sve iznenadio visokom cijenom svojeg najnovijeg uređaja, mogao bi tako u novom Honor modelu imati sjajnog konkurenta.

 

Honor View 10


 

Honor View 10 u mnoštvu karakteristika slijedi iPhone X model, ali ono gdje briljira je cijena koja će iznositi oko 500 eura. Kada to usporedimo s Appleovim uređajem čija je cijena duplo veća, jasno je koji se model nameće kao pravilan odabir. No, Apple je ipak Apple i mnogi će ostati priklonjeni tom brendu, unatoč sjajnim modelima drugih telefona na tržištu.

Što se tiče karakteristika, Honor V10 ima zaslon veličine 6 inča, rezolucije 2160×1080 piksela. Pogoni ga procesor Kirin 970, 6 GB RAM-a, a tu je i 128 GB interne memorije za pohranu podataka. Dolazi s dvije stražnje kamere od po 16 i 20 MP, dok je prva kamera s 13 MP. Tu je i mnoštvo naprednih karakteristika koje ovaj model svrstavaju u sam vrh najboljih uređaja na svijetu.

Posebno vrijedi istaknuti tehnologiju 3D Facial Animation (emotikoni koji prate pokrete i govor korisnika telefona), NFC tehnologiju, otključavanje prepoznavanjem lica korisnika, itd. Jedina velika mana mu je što nije otporan na vodu i prašinu. No, to je kompromis koji je bio neizostavan, s obzirom na to da Honor View 10 briljira u niskoj cijeni za razliku od konkurenata.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here