Vjerujemo kako su mnogi među vama posljednjih godina pomalo zaboravili na ZTE brend pametnih telefona, koji se nekako i nije previše nametao na domaćem tržištu. No, vremena su se promijenila pa ZTE ponovno kreće u napad na kinesko i europsko tržište – ovog puta punim kapacitetom.

Vjerovali ili ne, ZTE je fantastično stajao na području SAD-a gdje su bili čak 5 kompanija po broju prodanih pametnih telefona. No, zabrane od strane SAD-a učinile su svoje pa je sada tržište ZTE-a u SAD-u gotovo pa zaustavljeno u potpunosti. Samim time, ZTE mora osmisliti novu strategiju, a prema najnovijim najavama čini se kako kreće u napad kineskog tržišta novim fantastičnim kamerama na pametnim telefonima.

ZTE Axon 20 bila je kvalitetna serija pametnih telefona koja je tržištu predstavili jedan inovativan koncept kamere ispod zaslona. Nekako je sve to pomalo prošlo ispod rada i pompoznih najava pa je sada za novi uređaj ZTE malo odlučio promijeniti taktiku. Nedavno su održali veliku konferenciju na kojoj je obznanjeno kako će u svoje redove ponovno vratiti brendove Nubia i Red Magic koji su se aktivno promovirali na domaćoj sceni. Dakle, ova će tri brenda ponovno djelovati pod istim jarbolom, a što će to konkretno značiti za poslovanje i tržišni uspjeh tek treba vidjeti.

Ono što sada mnogi zaljubljenici u ZTE brend s nestrpljenjem čekaju je predstavljanje novog ZTE Axon 30 pametnog telefona. Konkretnije, nova ZTE Axon 30 serija uređaja trebala bi biti predstavljena početkom 2021. godine, a sve su glasnija nagađanja kako će donijeti fantastične kamere. Dapače, mnogi izvori govore o tome kako će ZTE predstaviti najbolje kamere u povijesti pametnih telefona – koje će čak nadmašiti trenutno vodeći Huawei Mate 40 Pro pametni telefon.

S obzirom na to da Huawei i Xiaomi trenutno drže vrh ljestvice kvalitete kamera na pametnim telefonima, nimalo nas ne bi trebalo iznenaditi što će još jedna kineska kompanija zasjesti na taj vrh. Biti će zanimljivo vidjeti kako će te vrhunske kamere biti konceptualno uklopljene u nove ZTE Axon 30 uređaje – jer prošla generacija bila je poprilično inovativna po tom pitanju.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here