Iako smo uvijek jako nestrpljivi u iščekivanju novih Appleovih događanja, moramo priznati kako se posljednjih godina ta žar pomalo umanjuje. Naime, Apple je nekada bio sinonim za predstavljanje inovacija (posebice na tržištu pametnih telefona), a danas nažalost to više nije – barem ne u tolikoj mjeri kao nekada. Događa se situacija da kineski proizvođači dolaze u prvi plan svojim inovacijama i tržište pametnih telefona guraju u smjeru u kojem žele – dok Apple pomalo stagnira. Ipak, novi nagovještaji pokazuju kako bi novi iPhone telefoni mogli imati jednu naprednu značajku – pametnu olovku.

Apple se mora trgnuti i mora tržištu ponuditi nešto novo i revolucionarno jer konkurenti (tu prvenstveno mislimo na Samsung i Huawei) se udaljavaju sve više na tronu. To jasno pokazuju i poslovni rezultati navedenih kompanija, gdje Apple stoji sve slabije u sektoru pametnih telefona. Prema riječima analitičara iz tvrtke Citi Research – novi iPhone modeli trebali bi donijeti određene inovacije koje možda korisnici i ne očekuju. Naime, prema njihovom mišljenju Apple će na novoj iPhone 11 seriji telefona omogućiti korištenje Apple Pencil olovke. Radi se o olovci koja korisnicima omogućava pisanje po zaslonu – što može biti atraktivno za pojedine vrste korisnika.

Takva mogućnost korištenja Apple Pencil olovke za sada je bila dostupna samo korisnicima iPad uređaja, a činjenica je kako bi se ovakvim potezom Apple mogao malo približiti Samsungovoj Note seriji – koja već ima takvu opciju. Možda je upravo takvo što i plan jer kao što smo rekli Samsung se sve više udaljava od Applea. Prema dosadašnjim saznanjima novi iPhone uređaji trebali bi imati zaslone slične onima na iPhone XS i XS Max uređajima, a nešto veća trebala bi biti baterija koja će omogućiti dulji rad na telefonu.

Sa stražnje strane uređaja trebala bi se nalaziti trostruka kamera od 14 MP, dok će se s prednje nalaziti jedan senzor od 10MP. Spominju se i neke cijene koje bi ponovno trebale biti prilično visoke, pa bi nasljednik iPhone XS Max uređaja trebao koštati oko 1100 dolara, dok bi primjerice nasljednik XR modela koštao oko 750 dolara. No, sve s to nagađanja, a stvarne brojke vidjet ćemo vrlo brzo.

Piše: M.Ž.

1 komentar

  1. Samo da i oni ne krenu izduživati iPhone kao Kinezi svoje mobitele, očajan trend i nadam se da će vraćati dimenzije u normalu. Wide, široki ekran, a nema puno smisla, ionako svi gledaju video u vertikalnom položaju i prava rijetkost da netko okrene u horizontalu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here