Od kada je HMD Global otkupio prava na brend Nokia mnogo se fantastičnih stvari počelo događati za ovaj uspavani brend. Naime, predstavljeni su neki napredni pametni uređaji koji mogu parirati kvalitetnim uređajima na tržištu, a s druge strane predstavljene su i neke nove verzije starih klasičnih mobilnih uređaja. Sve to zainteresiralo je javnost koja je ponovno zavoljela brend Nokia, koji sada puno lakše i jednostavnije može doći do svoje publike. Prema najava, Nokia bi uskoro mogla predstaviti jedan fantastičan telefon, najbolji u kompaniji, koji će ozbiljno ugroziti najbolje konkurente na tržištu.

Nokia 9 je uređaj o kojem se već jako dugo priča i koji bi trebao postati najbolji uređaj koji je ova kompanija ikada u svojoj povijesti predstavila. No, ne samo da će biti najbolji unutar redova kompanije, već bi trebao biti i jedan od boljih uređaja na tržištu pametnih telefona. Dapače, imat će jednu inovaciju koju još nitko na tržištu nema, što bi moglo zainteresirati kupce i pobuditi prodaju uređaja.

Prema svemu sudeći, u središtu uređaja trebao bi se nalaziti Qualcommov Snapdragon 845 čipset, koji bi trebao biti upotpunjen s 8 GB RAM-a. Korisnik bi na raspolaganju trebao imati 128 GB prostora za pohranu podataka, a sve to uz zaslon veličine 5.9 inča s QHD+ rezolucijom. Baterija od 4150 mAh trebala bi osigurati kvalitetan rad na duže staze, a dio korisnika mogao bi zamjeriti što neće biti 3.5 mm utora za slušalice. No, ono po čemu bi ovaj telefon trebao biti poseban na tržištu su stražnje kamere.

Nakon što je Huawei predstavio telefon s 3 stražnje kamere, a Samsung model s četiri kamere, Nokia bi prema svemu dosad poznatom trebala predstaviti pametni telefon s čak 5 stražnjih kamera. Iako nije poznato koje će biti zadaće svih tih kamera mnogi špekuliraju kako će jedna kamera biti glavna, jedna širokokutna, treća bi trebala biti telefoto kamera, četvrta bi mogla služiti za fotografiranje sa zamućenom pozadinom, dok bi peta kamera mogla služiti za zumiranje. No, sve su to samo nagađanja, a sve ćemo saznati kada telefon bude i službeno predstavljen.

Ova nova perjanica brenda Nokia trebala bi biti predstavljena ili krajem ove ili početkom sljedeće godine. S nestrpljenjem očekujemo predstavljanje jer ovaj bi uređaj mogao biti sjajan vjetar u leđa zahuktalom divu koji doživljava novi procvat na tržištu.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here