Bliži nam se Svjetski kongres mobilne tehnologije ili MWC 2020! Radi se o sajmu koji se svake godine tradicionalno odvija u Barceloni, a na koji dolaze svjetski renomirani proizvođači pametnih mobitela i tableta službeno otkriti i predstaviti ono što će od svojih uređaja u tekućoj godini izbaciti na tržište.

Ovogodišnji MWC sajam trebao bi sadržavati puno uzbuđenja! Trebali bismo vidjeti mnoštvo novih uređaja, čuti potvrde (ili opovrgavanja) u vezi najava i glasina koje smo imali prilike slušati i o kojima smo imali prilike čitati cijelo ovo vrijeme.

Neke o tih glasina odnose se i na HMD Global, finsku tvrtku koja je na sebe preuzela vraćanje Nokia branda na tržište. Jedan od svakako zanimljivih uređaja, kojeg nam HMD Global planira predstaviti kojeg jedva čekamo vidjeti njihova je Nokia 5.2. O čemu se točno radi i zašto se radujemo baš Nokiji 5.2 pročitajte u nastavku!

 

Stiže nam nasljednik cjenovno pristupačnog ”srednjaka” Nokije 5.1

Za ovo ”curenje” informacija pobrinuo se jedan od zasigurno najboljih ”leakera”, Evan Blass. On je na svom Twitter korisničkom računu podijelio fotografije koje prikazuju Nokiju 5.2. Nokia 5.1, spada u rang cjenovno iznimno pristupačnih, pametnih telefona i na tržištu se nalazi već gotovo godinu i pol dana. Ove bismo godine na tržištu mogli vidjeti i njezinog nasljednika: Nokiju 5.2, uređaj koji bi po većini svojih obilježja trebao ostati vjeran HMD-ovoj formuli pametnih telefona srednjeg ranga, ali uz neke vrlo važne promjene.

 

Nokia 5.2 trebala bi imati četverostruku stražnju kameru, 6 Gigabajta radne i 64 Gigabajta unutarnje memorije za pohranu

Nokije, od svog ”uskrsnuća” na Android platformi, iskreno rečeno nikad nisu ušle u visoki razred pametnih telefona. Nokia 5 i 5.1 nekako su najbolje pokazale ono što Nokia zna i može u tom srednjem rangu, a Nokia 5.2 trebala bi to još bolje moći pokazati. Ono što najviše plijeni pozornosti jest podatak koji govori o tome da bi nova Nokia 5.2 trebala imati čak četiri stražnje kamere! Kako će one biti implementirane, zasad ne znamo. No četiri stražnje kamere po cijeni od oko 200 USD prava je bagatela, kako god gledali na to.

Osim četiri stražnje kamere, Nokia 5.2 trebala bi imati i 64 GB ROM i 6 GB radne memorije. To sada ne zvuči impresivno, pogotovo kada uzmemo u obzir činjenicu kako danas postoje pametni telefoni sa 8 i 12 GB RAM i da 12 GB RAM polako postaje standard. No, opet, govorimo o pametnom telefonu koji bi trebao koštati oko 200 USD.

 

200 USD za 6 GB RAM, 64 GB ROM i četiri stražnje kamere?

Četiri stražnje kamere, 6 Gigabajta radne, 64 Gigabajta unutarnje memorije za pohranu (nadamo se  ponovno ”čistom” i od bloatwarea cijepljenog Android 10 sustavu) i to po cijeni od oko 200 USD zvuči vrlo impresivno! Nadamo se da će uređaj, nakon što se i pojavi na tržištu biti jednako impresivan kao što sada djeluje. Sve detaljnije informacije vezane uz performanse i specifikacije Nokije 5.2 saznat ćemo krajem ovog mjeseca na MWC sajmu u Barceloni, kada će HMD Global javnosti otkriti sve ono što je spremio u vezi svojih pametnih telefona.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here