Nakon što smo ranije ovog tjedna pisali o tome kako Apple usporava starije iPhone modele s ciljem da duže traju, priča je sada dobila svoj nastavak. Naime, njihovo je priznanje pokrenulo lavinu negativnih komentara, a protiv Amerikanaca su upravo počele stizati pravne tužbe.

IPhone korisnici Dakota Speas i Stefan Bogdanovich u četvrtak su u Kaliforniji podignuli tužbu protiv Applea. Tvrde da od tvrtke nikad nisu zatražili da im uspore mobitele, te da samim time nisu imali njihovo odobrenje za takve radnje. Oboje koriste iPhone 7.

IPhone 7 jedan je od “žrtava” neshvatljivog poteza proizvođača


Apple će im, u slučaju pobjede na sudu, morati isplatiti novčane iznose, jer kako tvrde sami tužitelji, zbog kontroverznog poteza tvrtke pretrpili su ekonomsku štetu. „Naš je cilj da korisnicima pružamo najbolje iskustvo korištenja smartphonea,“ ranije su izjavili predstavnici Appplea. Međutim, nakon izjave da usporuju uređaje, nitko se od glasnogovornika još nije oglasio.

Razlog takvog poteza mogla bi biti bolja prodaja novog modela, iPhonea X

Speas i Bogdanovich kažu da zbog usporavanja procesora na „sedmicama“ uređaje više ne mogu normalno koristiti, a netko za to mora odgovarati. Ovo bi mogao biti tek početak pravne borbe korisnika i Applea zbog „sabotaže“ pametnih telefona. Podsjećamo, modeli koje su usporili su iPhone 6, 6S, SE, kao i spomenuti iPhone 7.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here