Trendovi u svijetu pametnih telefona mijenjaju se godinu za godinom, a tajna Appleova uspjeha leži u prilagođavanju željama korisnika. Iako su iPhone modeli izgledom nesprestano rasli, Apple se upravo odlučio ponuditi sasvim netipičan uređaj u odnosu na njihove, dosadašnje velike smartphone.

IPhone SE, kojeg je tvrtka predstavila početkom 2016. godine, pokazao se punim pogotkom te Appleu još uvijek donosi profit. Hardverski moćan, 4-inčni smartphone oduševio je korisnike koji prefiriraju snagu umjesto izgleda i veličine, te tvrtku potaknuo na stvaranje novog SE modela.

IPhone SE 2 će imati bolju grafiku i hardver, ali i jednako malen ekran u odnosu na prethodnika. Smartphone će također dobiti mogućnost bežićnog punjenja baterije koju je Apple predstavio tek prošlog rujna, a koristi se u modelu X.

IPhone SE zadivio je korisnike svojom jednostavnošću

Ipak, najavljeni SE 2 možda neće imati izlaz za slušalice od 3,5 mm za razliku od prvog modela. Korisnici će se, uz slušalice koje dobiju uz uređaj, morati poslužiti posebnim kablom za spajanje na klasične slušalice.

No, posebno valja istaknuti potencijalnu cijenu koja bi se trebala kretati oko 350 funti (3000 kuna), koliko je koštao i prvi SE model. Time bi SE2 mogao postati najjeftiniji „svježi“ Appleov proizvod na tržištu, s obzirom da Tim Cook u rujnu planira predstaviti još tri mnogo skuplja iPhone modela.

Neslužbeno, novi će najmanji (uz dosadašnji SE) iPhone tvrtka predstaviti tijekom svibnja ili lipnja na ovogodišnjoj Appelovoj WWDC konferenciji. Mali ekran i mala cijena ili veliki ekran i pomazašna cijena; teško je odabrati. Svaki iPhone ima svoje prednosti, pa o svemu treba dobro razmisliti. Jednu stvar zaključiti možemo odmah – modelima SE svakako treba dati šansu.

Za kraj, prisjetimo se predstavljanja prvog SE modela:

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here