LG je posljednjih godina pomalo u sjeni ostalih proizvođača pametnih telefona, no to nikako ne znači da ova popularna kompanija i dalje nema fanova koji spremno kupuju njihove uređaje. Nekako smo dojma da LG ima pomno izgrađene pozicije na ostalim tehnološkim tržištima (npr. televizori), ali nekako ne uspijevaju pronaći svoju idealnu poziciju na vrlo aktivnom tržištu pametnih telefona. Unatoč tome, LG pametni telefoni se uspješno prodaju, a kompanija redovito radi na razvoju novih uređaja. Nedavno su se pojavile glasine kako LG razvija novi LG K52 pametni telefon, a sada imamo i prve rendere koji “potvrđuju” ta nagađanja.

novi-lg-pametni-telefon

Iako renderima ne možemo 100% vjerovati i ne ukazuju nam na to kakve će performanse imati novi pametni telefon, neke stvari ipak možemo zaključiti iz vizuala novog uređaja. Prema tim vizualima jasno je vidljivo kako će se na prednjoj strani uređaja nalaziti veliki zaslon koji će prekivati gotovo cijelu prednju površinu, dok će selfie kamera biti smještena u rupu na vrhu zaslona. Posebno zanimljivo djeluje stražnji dio uređaja na kojem se nalazi okvir u koji su smještene čak 4 kamere s bljeskalicom. Dakle, korisnici novog LG K52 vjerojatno će dobiti kvalitetan sustav od 4 kamere koji bi trebao osigurati kvalitetno fotografiranje u raznim prilikama.

Stražnji dio LG K52 pametnog telefona djeluje zaobljeno i prema renderima čini se kako će biti napravljen od plastike. S obzirom na to da se spominje nešto niža cijena uređaja, sasvim je logično da će u svrhu ušteda neki dijelovi telefona biti nešto skromniji – pri tome mislimo na plastično kućište. Čitač otiska prsta vrlo vjerojatno će biti integriran u bočnu tipku za uključivanje uređaja, a sam uređaj vjerojatno će raditi na Android 10 sustavu (uz LG UX sučelje).

Što se tiče konkretnijih karakteristika, za sada nemamo dodatnih informacija. Vjerojatno će se u uređaju nalaziti neki novi procesor srednjeg razreda jer se u konotaciji s uređajem spominje nešto niža cijena. Koliko će cijena iznositi i gdje će se uređaj pojaviti na tržištima za sada nije poznato. No, više informacija mogli bismo dobiti već krajem ovog mjeseca jer nagađanja oko LG K52 su sve glasnija.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here