Budući da je Samsung i službeno predstavio svoje nove Galaxy S20 pametne telefone, dosad najbolja Samsungova perjanica, Samsung Galaxy Note 10 izgubio je prvo mjesto. No, bez obzira na to, izgled i dizajn Galaxyja Note 10 i dalje plijene veliku pozornost na tržištu, pogotovo kod dalekoistočnih proizvođača pametnih telefona.

Samsung je svojom Note 10 serijom polučio veliki uspjeh. Komercijalno, ta serija pametnih telefona je označena kao vrlo uspješnom. Ta činjenica nadahnula je nekoliko imitatora, koji su odlučili i sami okusiti dio Samsungovog kolača, barem djelomično. Jedan od takvih imitatora je kineska tvrtka pod nazivom Aliexpress koja je osmislila svoj pametni telefon pod nazivom Kimtien Note 10+.

Kimtien Note 10+

Na prvu uređaj ne izgleda nimalo drugačije od Galaxyja Note 10+

Na prvi pogled uređaj izgleda gotovo kao Samsung Galaxy Note 10+. Boja je ista, čak je i dizajn uređaja jako sličan Noteu 10+. Izdaleka, ali i izbliza ne biste mogli reći da se ne radi desetoj iteraciji Samsungove Galaxy Note serije. Stvari postaju jasnije tek nakon što počnete koristiti uređaj (s time da ni performanse ovog uređaja nisu za baciti).

Kimtien Note 10+ može se na internetskim trgovinama nabaviti za oko 180-ak američkih dolara (što vam je u prosjeku malo manje od 1.200 kuna). Znači, cijena je prava bagatela. E sad, što točno korisnik dobiva za tih malo manje od 1.200 kuna, sigurno se pitate. Pa, dobiva onako, barem na papiru, solidan Android pametni telefon srednjeg razreda.

 

Cjenovno i po specifikacijama, Kimtien Note 10+ je OK pametni telefon srednjeg razreda

Prema opisu specifikacija, Kimtien Note 10+ ima procesor sa deset jezgri. Naravno, ovdje nije riječ o Qualcommovom Snapdragonu ili Samsungovom Exynosu, već o MediaTekovom procesoru, što u biti i nije toliko loše, kad se sve zbroji i oduzme (i pogotovo kada se u obzir uzme cijena). Uz procesor od deset jezgri, uređaj dolazi i sa impresivnih 8 Gigabajta radne memorije kao i 128 GB unutarnje memorije za pohranu. Za manje od 1.200 kuna sasvim solidno.

Nadalje, ovaj pametni telefon na sebi ima i klasični utor od 3.5 mm za slušalice (što znači da uz njega nećete morati kupovati nikakav dodatni adapter ili bežične slušalice). Baterija uređaja je isto tako jako dobra (barem na papiru): radi se o ćeliji od 4.800 mili Amper sati. Bluetooth povezivost nije najnovija; ovdje je riječ o Bluetoothu 4.0, što je opet sasvim OK.

Zaslon uređaja je poveći 6.8-inčni Incell zaslon. Pametni telefon na sebi ima sveukupno dvije kamere; jedna otraga (senzor od 23 megapixela) i jedna sprijeda (senzor od 13 megapixela). Pogonski program uređaja je Android Pie 9.0, uređaj dolazi s mogućnostima korištenja dvije SIM kartice odjednom (ili možete koristiti jednu, pa onda utor druge kao microSD karticu) i naravno, baš kao i na Samsung Galaxyju Note 10 i 10+ i Kimtien Note 10+ dolazi s olovkom.

Kimtien Note 10+ je trenutno dostupan na tržištu i prema dostupnim podacima, izgleda da se uređaj vrlo dobro prodaje. To je još jedan od pokazatelja da je Samsung definitivno pogodio s dizajnom Galaxyja Note 10 i 10+ i da su to prepoznali svi; ne samo kupci, već i potencijalna konkurencija.

Piše: I.H.

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here