Tržište pametnih telefona ovih dana doslovce buja novim konceptima jer svi žele predstaviti svoje rješenje za sklopivi pametni telefon. Nakon što se na tržištu pojavio prvi takav telefon i nakon što su svoje savitljive telefone najavili neki veliki proizvođači poput Samsunga, Huaweija i LG, došlo je vrijeme da se i razni drugi proizvođači probude i tržištu ponude svoje koncepte savitljivih pametnih telefona. Jedan od zanimljivih koncepata savitljivih pametnih telefona trebao bi biti onaj Motorole – koji će zapravo biti svojevrsna kombinacija nove tehnologije i starih rješenja.

moto razr 4

Sve su glasnija šuškanja u javnosti kako Motorola planira ‘revitalizirati’ svoj iznimno popularni telefon Moto RAZR. No, ovog će puta taj uređaj izgledati i djelovati znatno drugačije, nego što je to bilo prije desetak i više godina. Naime, postoji velika vjerojatnost da će Moto RAZR biti prvi pametni telefon ove kompanije koji će imati mogućnost savijanja zaslona – o kojoj se tako puno priča posljednjih tjedana u medijima. No, kako je to zamislila Motorola?

Prema prvim renderima koji su se pojavili u javnosti trebalo bi se raditi o klasičnom konceptu preklopnih telefona kakve smo koristili prije više od desetljeća. Kada i bio zatvoren, na prednjoj strani ovog uređaja nalazio bi se jedan manji zaslon koji bi prikazivao samo osnovne informacije koje su korisniku potrebne. No, kada bi se telefon rasklopio, tada bi se pred korisnikom pojavio veliki preklopni zaslon na kojem će moći raditi sve one zadatke koje su korisnici navikli radini na pametnim telefonima.

Ovaj veliki zaslon prekriva gotovo cjelokupnu površinu telefona, osim jednom malog dijela na vrhu koji je namijenjen postavljanju zvučnika. Dakako, tu su i kvalitetne kamere te razni drugi dodaci na koje smo navikli na pametnim telefonima, tako da bi ovaj ‘stari lisac’ trebao dobiti jedno sasvim novo ruho. Ako se renderi i koncepti pokažu istinitima te ako se Motorola upusti u razvoj pametnog telefona, ovo bi mogao biti itekako zanimljiv i drugačiji koncept od ostalih koje ovih dana imamo prilike vidjeti.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here