Motorola je nekada (uz Nokiju) praktički bila sinonim za mobilne telefone. Danas ova kompanija u vlasništvu Lenova nešto sporije i oskudnije razvija nove pametne telefona, ali još uvijek drže svoju poziciju na tržištu. Kako bi uspješno “plovili vodama uzburkanog tržišta” razvojni inženjeri Motorole redovito razvijaju nove uređaje koje se zatim pomnim taktikama plasiraju na tržište.

Možemo reći kako Motorola više nije brend koji bi se nametao kao rješenje za top korisnike, ali i dalje vrlo dobro kotira u srednjem i nižem cjenovnom razredu pametnih telefona. Novi Motorola telefon koji bi se uskoro mogao pojaviti na tržištu upravo je dokaz smjera u kojem ide Motorola i vjerujemo da će naići na vrlo dobar odaziv kupaca.

Prema pisanju svjetskih medija, Motorola bi nam vrlo skoro trebala predstaviti svoj novi pametni telefon Moto G Stylus 2021. Novi Motorola pametni telefon trebao bi imati zaslon dijagonale 6.81 inča koji će podržavati 1080 x 2400 rezoluciju. S obzirom na ime pod kojim bi se trebao pojaviti na tržištu, poprilično je izvjesno da će novi Moto G Stylus 2021 pametni telefon imati digitalnu olovku koja će korisnici olakšati korištenje uređaja.

U srcu uređaja trebao bi se nalaziti Snapdragon 675 procesor koji će raditi uz pomoć 4GB radne memorije. Prednja kamera trebala bi imati 16 MP o bit će smještena u rupicu na zaslonu. Sa stražnje strane, novi Moto G Stylus 2021 imat će sustav četiri kamere, od čega će glavna imati 48MP, širokokutna 8MP, te dvije od 2MP (makro i dubinska). Za pohranu podataka korisnici će na raspolaganju imati 128 GB podatkovnog prostora, a za dugotrajan rad brinuti će se baterija kapaciteta 4300 mAh (s mogućnošću brzog punjenja).

S obzirom na činjenicu da će zaslon biti izrađen s IPS matricom, čitač otiska prsta bit će smješten sa stražnje strane pametnog telefona. Uređaj će raditi na Android sustavu, a trebao bi podržavati i NFC komunikaciju. Ostali detalji za sada nisu poznati široj javnosti, baš kao ni informacije o tome kada će se i gdje ovaj pametni telefon pojaviti u prodaji.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here