Iako je Motorola nekada ‘palila i žarila’ tržištem telefona, danas je situacija znatno drugačija. Poslovanje ove kompanije svedeno je na margine opstanka, no to ovu poznatu kompaniju ne sprječava u razvoju novih kvalitetnih uređaja. Posljednjih su tjedana i mjeseci sve aktivniji, a užurbano se pripremaju za lansiranje novog kvalitetnog pametnog telefona koji bi ponovno trebao uzeti dio kolača na tržištu. Iako o novom Moto P40 telefonu jako malo toga znamo, sve su glasnija nagađanja raznih stručnjaka kako bi telefon mogao izgledati i što će se sve u njemu nalaziti.

Prema podacima koji kolaju tehnološkim portalima, Moto P40 trebao bi biti telefon koji će napasti srednji i viši razred tržišta, što znači da će se unutar njega nalaziti vrhunske komponente. Najvjerojatnije će se u središtu uređaja nalaziti Samsungov Exynos 9610 čip s četiri Cortex-A73 CPU jezgre, dok bi za grafiku trebao biti zadužen Mali-G72MP3.

moto-p40

Veličina zaslona trebala bi biti 6.2 inča i cijela prednja strana uređaja trebala bi biti prekrivena zaslonom, osim malene rupe gdje će se nalaziti selfie kamera. U najosnovnijoj verziji ovaj bi uređaj trebao imati 3GB radne memorije te 32GB memorije za pohranu podataka, dok bi najjača verzija telefona trebala dolaziti u kombinaciji 4GB RAM-a te 128 GB memorije za pohranu. Od ostalih detalja koji se nagovještaju,

Moto P40 vjerojatno će imati bateriju kapaciteta 3500 mAh (što nam se i ne čini puno s obzirom na veličinu zaslona), kameru od čak 48MP, a unutar uređaja trebao bi se nalaziti i ekstra brzi modem koji će primati velike brzine mobilne mreže. Iako možda pomalo neočekivano, uređaj bi trebao imati i 3.5 mm priključak za slušalice, a postoji i velika vjerojatnost da se pojavi NFC tehnologija.

Prema nekim informacijama telefon će se na tržištu pojaviti u zlatnoj i plavoj boji, a njegova cijena za sada nije poznata. Ono što svakako možemo nagovijestiti jest da će Motorola stvoriti jedan kvalitetan pametni telefon koji će možda otvoriti novi put ka uspjehu i popraviti prodaju ovog jakog tehnološkog diva. Očekivana cijena za Moto P40 je oko 3.000kn.

PerformanceOcta core
Display6.2″ (15.75 cm)
Storage64 GB
Camera48 MP + 5 MP
Battery3500 mAh
Ram4 GB

 

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here