Iako je nekada Motorola bila jedan od lidera na području mobilnih uređaja, danas više-manje ubiru tek male postotke na tržištu pametnih telefona. Ipak, to ne znači da u svojoj ponudi ne nude kvalitetne telefona, dapače – mogu se pohvaliti prilično širokim izborom uređaja. Da bi kvalitetno pratili konkurenciju, u Motoroli su predstavili novu Moto G7 seriju pametnih telefona, koja sadrži četiri različita uređaja. Tako u novoj ponudi Motorole možete pronaći modele Moto G7, Plus, Power i Play.

Zanimljivo je da je najmanji uređaj u novoj seriji upravo onaj za kojeg bismo očekivali prema nazivu da ima najveće dimenzije. Naime, Moto G7 Play je uređaj za koji smo smatrali da je namijenjen igračima video igara koji vole mobilnost, no ovog će puta korisnici tog uređaja dobiti ‘samo’ 5.7 inčni zaslon. U središtu ovog modela nalazi se Snapdragon 632 procesor, a isti je taj čip ugrađen i u modele Moto G7 i Moto G7 Power. S druge strane, model Moto G7 Plus ima nešto snažniji Snapdragon 636, ali i nešto bolju grafiku (Adreno 509, u odnosu na Adreno 506).

serija moto g7

Kada pričamo o kamerama, čini se da se ekipa iz Motorole prilično zaigrala pa su u svaki model postavili kamere drugačijeg tipa. Moto G7 Play ima kameru od 13 MP, dok je Moto G7 Power opremljen kamerom od 12 MP. Na Moto G7 se nalaze dvije kamere (12MP i 5MP), dok G7 Plus ima kamere od 16MP i 5MP ([email protected]). Plus ima i nešto snažniju prednju kameru (12MP), dok su ostali modeli opremljeni kamerom od 8MP.

Moto G7 Play ima 2GB radne memorije, G7 Power 3GB, Moto G7 4GB, dok je kod najbolje verzije moguće odabrati varijantu s 6GB RAM-a, ali i 64 ili 128 GB memorije za pohranu podataka. Moto G7 serija opremljena je čitačima otiska prsta, kao i Android 9.0 sustavom. Najjeftiniji model je upravo G7 Play za koji ćete morati izdvojiti 200 dolara, dok će vas najviše koštati G7 Plus za koji trebate pripremiti 340 dolara.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here