Motorola Moto Z uređaji su pokazali da će se pristup izradi i izgledu novih Moto Z pametnih telefona uvelike razlikovati od proteklih Motorola modela. Motorola Moto Z pametni telefoni donose mnoštvo novina i tehnoloških inovacija koji Motorolinim flagshipovima daju novi sjaj i novi potencijal koji se samo treba otkriti.

Na MWC 2017 sajmu Lenovo je prikazao nekoliko novih uređaja, među kojima je najupečatljiviji možda bio gamepad koji zasad ”vuče” na pripadnost novom Moto Z2 modelu. Nakon što je tvrtka pustila u prodaju svoj Moto Z2 Play, došlo je napokon i vrijeme da nešto više saznamo o Moto Z2. U nastavku ćemo nešto reći o Moto Z2 uređaju kao i o tome što nas to sve potencijalno čeka s novim Motorola flahshipom.

Najava Moto Z2 – slijedi u nastavku.

 

Motorola Moto Z2: ime je dobilo i službenu potvrdu


Unatoč tomu što je bilo nekih sitnijih sumnji slutnji, napokon smo saznali da će se novi Motorola uređaj zvati Moto Z2, odnosno Moto Z 2017. Na ovoj informaciji možemo zahvaliti čovjeku koji je moćda i najviše zaslužan za ”puštanje van” informacija o takvim i inim stvarima – Evanu Blassu.

Kada malo bolje pogledamo onda možemo vidjeti da to i nije takvo iznenađenje. Već smo naviknuli na to da Motorola/Lenovo koriste iznova isti sustav davanja imena (takvo nešto smo već vidjeli kod Moto G i Moto E serije uređaja).

 

motorola moto z2 force
Foto: GSM arena

 

Motorola Moto Z2: dizajn i izgled novog Moto flagshipa

Kada pogledamo dizajn novog Moto Z2 uređaja onda, ako je suditi prema vijestima i najavama, u pogledu dizajna nije došlo do nikakvih velikih, grandioznih niti revolucionarnih promjena. Ovo opet samo po sebi i nije neko iznenađenje, pogotovo iz ralzoga što su Motorola Moto modovi osmišljeni i kreirani na način da budu kompatibilni sa nasljednikom Moto Z uređaja.

Promjene koje smo mi primijetili se odnose na dvostruko LED svjetlo (bljeskalicu) koja se nalazi na prednjoj strani uređaja (što je drugačije i promjena ako usporedimo sa jednim LED svjetlom koje možemo pronaći na Moto Z uređaju koji je trenutno najaktualniji). Druga stvar zbog koje će se novi Z2 uređaj razlikovati od trenutnog jest novi čitač otisaka prstiju koji se isto tako nalazi s prednje strane te dvostruka primarna kamera.

Izuzev kamere, Moto Z2 je po mnogočemu u biti sličan Moto Z Play uređaju. Fotografija koji smo imali prilike vidjeti na službenoj Moto internet stranici pokazuje da će Moto modovi biti kompatibilni sa nekoliko drugih modova kao što su: Hasselblad True Zoom Camera Mod, Portable Photo Printer Mod, Turbo Power Battery Case Mod, 360 Camera Mod, JBL Speaker i GamePad.

 

Motorola Moto Z2: specifikacije i performanse

Ono što smo mogli saznati od najnovijih vijesti i najava jest to da će Moto Z2 između ostaloga biti opremljen i sa Qualcomm Snapdragon 835 procesorom. To definitivno znači da je Motorola odlučila stati ”rame uz rame” sa najvećim dečkima na tržištu kao što su LG, Samsung, HTC i Huawei. Uz Snapdragon 835 zvijer, novi Moto Z2 bi isto tako trebao imati 6 gigabajta radne memorije što bi u kombinaciji sa procesorom trebalo značiti da će Moto Z2 sve zadatke, pa čak i one najzahtjevnije obavljati s lakoćom i nevjerojatnom brzinom.

Sve to ne bi naravno, moglo biti moguće bez prikaza slike i grafičkih obilježja na zaslonu uređaja. Kada govorimo o zaslonu novog Moto Z2 onda treba reći dvije riječi: QHD i 5.5 inča. Dobro, to su bile tri riječi, no mislim da ste shvatili o čemu se radi. QHD umjesto Full HD, bi trebalo značiti grafičku čistoću prezentacije.

To naravno uvelike ovisi i o gustoći točkica na zaslonu kao i o konačnom omjeru zaslona i samog uređaja. O ovim stvarima još ne znamo dovoljno informacija da bismo ih mogli podijeliti s vama, tako da što se tiče detalja u vezi zaslona treba biti optimističan i vjerovati da će Moto Z2 što se tiče grafičkog prikaza u potpunosti ”prešišati” svog prethodnika Moto Z.

Ranije naznake su govorile i ukazivale na to da će kamera davati nešto manje pixela, no da bi taj problem trebao biti popravljen i nadomješten sa značajno boljim senzorom kamere, što bi u biti trebalo značiti da će kamera davati puno bolje rezultate pri fotografiranju i snimanju u uvjetima niže i niske osvijetljenosti prostora.

 

moto-z2-force

 

Motorola Moto Z2: uskoro nam stižu i novi Moto modovi

Za vrijeme Mobile World Congressa 2017, najavljeno je mnoštvo novih modova za Moto uređaje. Jedan od prvih takvih modova je bio gamepad mod. Radi se o gadgetu koji bi (kako i samo ime nalaže) Moto Z uređaj trebao ”transformirati” u potpuno funkcionalan i prikladan gamepad.

Unatoč tomu što još uvijek nema jamstva da će taj uređaj biti nasljednik Moto Z-a, GamePad Mod koji smo mogli vidjeti na MWC 2017 donekle sliči najavljivanom Moto Z2, iako uz neke razlike u odnosu na Moto Z. Neke od spomenutih razlika se odnose na to da Home tipka ne izgleda kao ona koju smo mogli vidjeti na Moto Z uređaju. Druge stvari, kao što su zvučnici i bljeskalica kamere su isto tako dosta drugačiji nego oni na Moto Z uređaju.

Ako prosurfamo internetom (pogotovo ako pogledamo fotografije koje su stavljene na Weibo) moći ćemo vidjeti da je Lenovo možda ”slučajno” objavio fotografije svog budućeg flagshipa. Druga strana bi značila da su te fotografije možda promotivnog karaktera i ”ilustracije radi.”

 

Motorola Moto Z2: cijena i datum izlaska

Nakon puštanja u prodaju Moto Z2 Play uređaja koji se na tržištu pojavio prije nekoliko tjedana, čini se da je Lenovo spreman za Moto Z2. Koja će biti cijena uređaja se još uvijek ne zna, no šuškanja govore kako bi cijena trebala biti otprilike slična početnoj cijeni Moto Z uređaja (što u prijevodu znači oko 699 američkih dolara). Konačan datum izlaska uređaja na tržišta nam se jako približava.

Datum kada bismo na tržištu (ovisno o dijelu svijeta i zastupljenosti Motorola/Lenovo uređaja u tom dijelu svijeta) mogli vidjeti novi Moto Z2 bi trebao biti 25. srpnja naravno ove godine. Hoće li to zaista tako i biti i hoće li sve ove informacije u vezi specifikacija i cijena takve i ostati ili će se Lenovo u zadnji čas odlučiti na neku promjenu, vidjeti ćemo nakon što uređaj dobijemo u ruke. Dotad, uživajte u Moto Z2 Play i izbjegavajte sunce.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here