Turing najavljuje Monolith Chaconne sa čak 3 Snapdragon 830s, 4K prikazom, 18 GB radne memorije i još puno, puno toga… Pored njega Iphone 7 i Samsung 7 djeluju kao dječje igračke…

Turing Robotics Industries (TRI) kompanija nas je prošli tjedan upoznao sa Turing Phone Cadenza, ali tu nije kraj: tvrtka je najavila i Turing Monolith Chaconne, pametni telefon koji će imati specifikacije kojiH se nebi postidio ni jači gamerski PC.

Najava modela Monolith Chaconne dolazi dva mjeseca nakon što je tvrtka napokon uspjela isporučiti testnu verziju Turing Phonea, još jednog pametnog telefona sa Android operativnim sustavom koji se, nakon nekoliko izmjena, napokon pojavio.

Mobitel Monolith Chaconne vrlo čudnog imena, će dolaziti sa 6.4-inčnim ekranom koji će pružati 4K (3840×2160) kvalitetu slike. Unutar Turing Monolith Chaconne mobitela neće biti jedan, niti dvije, nego tri memorije od 6 GB, što znači sveukupno 18 GB radne memorije.

najajci-mobitel-turing-monolith-chaconne3


 

Isto tako, u mobitelu će biti sveukupno tri Snapdragon 830 procesora. Unutarnji prostor pohrane će biti opet tri puta po 256 GB, što je proširivo na još 512Gb putem microSD kartica. Sve zajedno radi se o, ni više ni manje nego 1.2 Terabajta memorije za pohranu podataka. Ovo je svakako dobra vijest jer će kamera koja će biti ugrađena biti ona od 60 megapixela i biti će iMax 6K Quad Rear sa trostrukom lećom zajedno sa 20-megapixelnom prednjom kamerom. Sve je nekako utrostručeno, impresivno zar ne?

Tehničke karakterisitike Monolith Chaconne:

 • Ekran 6,4-inčni 4K zaslon sa 2160 × rezolucije 3840 piksela
 • 3 Qualcomm Snapdragon 830 procesora
 • 18 RAM-a od LPDDR4X RAM-a (ili 3 x 6GB memorijski čipovi)
 • 1.2TB za pohranu (3x 256GB memorije, 512GB putem microSD kartice)
 • 60MP quad stražnja kamera sa trostrukim objektivom / T1.2 i IMAX 6K
 • Od 20 MP dual prednja kamera
 • Swordfish OS sučelje (AI)
 • 120Wh baterije temeljene na 3,600mAh Graphene Super-capacitor + 2,400mAh Li-Ion + Hydrogen Fuel Cell wordfish Sailfish OS
 • WiGig podršku, Marshall zvuk, A.L.A.N
 •  Napredno AI Voice- isključivanje/uključivanje glasom
 • Četiri nano-SIM podrška
 • Kučište od “Graphene Oxide sa Liquid Metal 2.0 Structural Frame”, kučište od laganih legura* 4G + Volte, 3G, GSM
 • Podrška za virtualna stvarnost: Parallel Tracking & Mapping API

turing-monolith-chaconne-07

 

Steve Chao, vodeći rukovoditelj iz Turinga objasnio je način na koji planira spojiti čak tri Snapdragon 830 u jedan pametni telefon:

”Turing Robotics Industries (TRI) kompanija planira spojiti više procesora i to putem WiGig-a, na način da implementira ad-hoc pokretač na kanal od 60 Hz-a i to putem USB 3.0 koji se nalazi na samoj matičnoj ploči mobitela. Ovaj komplicirani način prebacivanja podataka pohranjuje podatke u matricu SSD procesora i nakon toga te iste podatke opet prebacuje i dijeli ih na ostale SSD drugog procesora. Kao rezultat svega ovoga će biti da će procesori moći paralelno dijeliti svoju snagu obrađivanja podataka, a takva tehnologija omogućava TRI-ju takvu moć i sposobnost obrađivanja podataka kakva još nije viđena na niti jednom mobilnom uređaju. Za što je ova tehnologija uopće namijenjena? Odgovor je – za inteligenciju obrađivanja podataka (CI- ”Computational Intelligence).”

Očekivano vrijeme puštanja u prodaju Turing Monolith Chaconne je negdje u 2017. godini. Hoće li tvrtka moći pustiti ovaj mobitel u prodaju ili ne ostaje nam za vidjeti. Šefovi iz TRI-ja također kažu da će biti dostupni u svome sjedištu u Salou u Finskoj i da će ondje početi raditi na prototipovima svojih Turing Phone Cadenza – u istoj tvornici gdje su Nokia i Microsoft radili prototipove svojih mobitela.

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here