LG je kompanija koja već godinama u svijetu pametnih telefona parira velikim igračima, no nekako se dobiva dojam stalnog kaskanja za najjačima. Jasno, u svijetu pametnih uređaja prednjače Samsung i Apple, čije su prodajne brojke iz godine u godinu sve bolje. Ipak, pojavom mnoštva igrača na tom zanimljivom tržištu, događa se da korisnici sve češće biraju manje poznate telefone i tako se polagano počinju odmicati od dva najveća igrača. U cijelu priču s novim pametnim telefonima želi se uklopiti i LG, koji bi prema svemu sudeći za sljedeću generaciju telefona trebao pripremiti nešto spektakularno.

Po dobroj staroj navici LG je svoje nove uređaje predstavljao početkom godine, no čini se kako se to ovog puta neće dogoditi. Naime, počela su šaputanja kako se priprema nešto sasvim novo u LG-u, a trebalo bi biti završeno do sredine tekuće godine. Radi se o pametnom telefonu koji bi bio svojevrsni nasljednik G6 uređaja, ali će uz novosti u hardveru i softveru nositi i novo ime. Prema informacijama LG se novim modelom i pristup izradi pametnih telefona želi približiti Appleu i tako mu postati ozbiljniji konkurent.

Što se tiče samih specifikacija uređaja, one bi trebale biti u samom vrhu. Uređaj bi prije svega trebao biti poseban po tome što će nova generacija imati zaslon veličine 6.1 inča, a koji će biti savitljiv i znatno štedljiviji od prethodnika. Pogonit će ga novi Snapdragon 845 procesor, a trebao bi imati 64 GB memorije te 4 GB radne memorije. Uređaj će vrlo vjerojatno biti opremljen s dvije stražnje kamere rezolucije 16 MP.

Biti će tu i razni drugi dodaci koji bi mogli biti vrlo zanimljivi krajnjim kupcima: bežično punjenje, digitalni asistent, vodootpornost, zaštita od padova i prašine, prepoznavanje glasa, itd. Sve u svemu, raditi će se o top uređaju koji bi mogao napraviti veliki iskorak i postati ozbiljni konkurent popularnim igračima na tržištu. Ipak, pred LG-em je još dugačak put do osvajanja tržišta pa u sve treba ulaziti strpljivo i pametno.


Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here