Lenovo je iznimno popularan brend koji mnogi uglavnom povezuju s računalima i prijenosnicima. Iako u području pametnih telefona Lenovo ne igra vodeću ulogu na tržištu (kao što je to slučaj s prijenosnicima), svojim novim uređajem mogao bi privući puno pažnje. Naime, Lenovo nam prema svemu sudeći sprema fantastičan pametni telefon koji će se uz odlična hardverske performanse moći pohvaliti i jedinstvenim dizajnom.

Iako službenih informacija o ovom novom pametnom telefonu kompanije Lenovo nema, sve je više šuškanja u medijima kako će telefon izgledati. Najnovija šuškanja čini se napokon nam otkrivaju izgled i hardverske performanse pametnog telefona za gejmere. Lenovo je svoj dizajn u potpunosti prilagodio gejmerima koji telefon uglavnom koriste u vodoravnom položaju. Jedinstveni dizajn dvije stražnja kamere smjestio je u samo središte uređaja, dok je prednja kamera skočna – i nalazi se u sredini bočne strane uređaja. Dakle, prednja kamera nije standardno na vrhu uređaja, već je smještena na boku – što bi vjerujemo gejmerima trebalo olakšati fotografiranje između igranja igara.

lenovo legion pametni telefon

U središtu Lenovo Legion uređaja trebao bi se nalaziti novi moderni Snapdragon 865 čipset, kakvog ove godine očekujemo u vrhunskim pametnim telefonima. Uređaj bi trebao imati veliki Full HD+ zaslon koji će imati frekvenciju osvježavanja od 144 Hz. Za bezbrižno korištenje i dugotrajno igranje video igara u uređaju će se nalaziti velika 5000 mAh baterija, koju će prema svemu sudeći biti moguće puniti ekstremnom brzinom od čak 90 W. Pomalo neuobičajeno, Lenovo Legion će imati dva USB Type-C priključka, a funkcionirat će na aktualnom Android 10 sustavu.

Za kraj ćemo još samo spomenuti kako bi se u uređaju trebale naći dvije stražnje kamere – koje će donijeti 64 MP i 16 MP (širokokutna kamera). Kamera koja će iskakati s bočne strane trebala bi podržavati 20 MP i bit će zanimljivo vidjeti hoće li pozicija te kamere odgovarati korisnicima pametnog telefona. Sve u svemu, očekuje nas jedan vrlo zanimljiv telefon, atraktivnog dizajna i vrhunskih performansi – koji će zasigurno oduševiti mnoge gejmere širom svijeta. No, strpimo se još do službenog predstavljanja i pojave uređaja u prodaji.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here