Jedan od top trendova među proizvođačima pametnih telefona jest popuniti što više prednje strane telefona zaslonom. Dakle, ideja je u nekoj doglednoj budućnosti u potpunosti eliminirati s prednje strane sve elemente koji nisu zaslon i tako stvoriti telefon gdje će zaslon prekrivati 100 posto prednje strane uređaja. Iako je ideja super i sviđa se korisnicima, pitanje je kako takvu ideju sprovesti u stvarnost?

Kada je Apple predstavljao svoj iPhone X uređaj objavili su kako je to pametni telefon s najvećim postotkom površine zaslona na prednjoj strani uređaja. Iako su predstavili koncept trakica, gdje zaslon okružuje kameru i zvučnik, činjenica je da njihov zaslon na pametnom telefonu prekriva manje od 90 posto površine prednje strane uređaja. Proizvođači žele prekriti za početak više od 90 posto prednje strane zaslonom, a kasnije i 100 posto. No, do toga je još dalek put. Ili možda nije?

Lenovo radi užurbano na razvoju uređaja Z5 koji bi prema sada dostupnim informacijama trebao donijeti jednu pravu revoluciju na tržište pametnih telefona. Činjenica jest da Lenovo-u baš i ne cvjetaju ruže posljednjih godina, ali jedan revolucionarni uređaj mogao bi bih lansirati na vrh ljestvice popularnosti. Jedan od šefova Lenovo-a nedavno se pohvalio kako razvijaju pametni telefon Z5 koji će imati zaslon koji će gotovo u potpunosti prekrivati prednju površinu, ali će isto tako imati i ugrađen senzor za otisak prsta ispod ekrana.

Prema tim podacima, zaslon Z5 uređaja trebao bi zauzimati čak 95 posto prednje površine telefona. To je fantastična novost za sve korisnike, ali mnogi se pitaju gdje će biti smješteni kamera i zvučnik. Čelnik Lenovo-a također je naglasio kako će se prilikom finaliziranja ovog uređaja koristiti četiri velike tehnološke inovacije, kao i čak 18 novo patentiranih tehnologija.


Ako je vjerovati ovim informacijama očekuje nas nešto spektakularno, što bi moglo pokrenuti neki novi trend na tržištu. Da li Apple-ov koncept trakice na vrhu zaslona samo nakon godine dana postaje stvar prošlosti?

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here