ZTE su u posljednje vrijeme malo pritajio i već dugo nismo pisali o njemu. No, dok smo mi obrađivali druge zanimljive teme iz svijeta informatike, ekipa iz ZTE kompanije radila je na razvoju novih sjajnih pametnih telefona. Jedan od njih uskoro bi mogao biti predstavljen, a nosit će naziv ZTE Axon 10 Pro. S obzirom na ovaj ‘Pro’ dodatak u imenu možemo očekivati pametni telefon vrhunskih performansi koji će kotirati kvalitetno u srednjem i višem razredu pametnih telefona. No, evo detaljnije koje će sve karakteristike imati ovaj uređaj:

Za rad ovog pametnog telefona bit će zadužen Snapdragon 855, koji će svoju zadaću vrlo kvalitetno obavljati uz pomoć 6GB radne memorije. Iako to još službeno nije poznato, ovaj će uređaj vjerojatno imati zaslon veličine 6.5 inča koji će raditi na rezoluciji 1080p (a moguće da će biti i veća). Na uređaju će se nalaziti dvostruka stražnja kamera od 16 i 20 MP što je prilično impresivno, a na prednjoj će strani biti kamera od čak 25MP.

ZTE Axon 10 Pro
5G podrška, 6,5 inča AMOLED zaslon, Snapdragon 855

Iako prema broju megapiksela ovo izgledaju kao iznimne kamere, vidjet ćemo kakve će biti ostale karakteristike kamera i da li će zbilja raditi kvalitetne fotografije i video materijale. U ovom bi se uređaju trebala pojaviti i nešto kvalitetnija baterija u odnosu na prethodnu verziju uređaja, a njezin kapacitet trebao bi iznositi 4.300 mAh.

Kada sve zajedno sumiramo, ZTE Axon 10 Pro bit će prilično kvalitetan uređaj koji će bez problema kotirati nekim od najboljih modela na tržištu. Testiranja su pokazala da se dobro nosi s njima i da komponente zadovoljavaju zadatke koji su bili stavljeni pred ovaj pametni telefon. Zaboravili smo još napomenuti kako će se na uređaju nalaziti sustav Android 9 Pie.

Za sada nije poznato više informacija o pametnom telefonu pa ne možemo reći kada i po kojoj cijeni će se uređaj pojaviti na tržištu. No, kako su prve glasine već proizašle u javnost datum predstavljanja vjerojatno i nije daleko.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here