„Proljeće je, a u meni nemir“, rečenica koja se svakako može primijeniti na sadašnje, ali i potencijalne- buduće korisnike Android pametnih telefona i to s razlogom. I dok su iOS korisnici ograničeni samo na iPhone, Android je sasvim druga priča. Zahvaljujući mnoštvu brandova i još većem broju modela pametnih telefona koji svakih nekoliko mjeseci izlaze na tržište, Android korisnici imaju mogućnost zaista ogromnog odabira.

Tražite li i vi neki novi Android pametni telefon, a niste sigurni kakav kupiti? Zanima li vas koji će modeli izaći u prodaju u narednih nekoliko mjeseci? U nastavku ovoga članka ćemo nešto više reći baš o tome. Zato, pričekajte s kupovinom i prije toga se informirajte o tome koji sve Android pametni telefoni trebaju izaći u idućim mjesecima!

 

Moto-G6

Motorola

Ako se sjetimo MWC-a u Barceloni i događaja iz Sao Paula iz 19.travnja koji su samo potvrdili ono što se nagađalo, onda možemo s punim pouzdanjem reći kako Motorola sprema tri nova pametna telefona iz srednjeg razreda pametnih telefona. Radi se o novoj G6 seriji uređaja.

Ako sve prođe kako treba ova tri uređaja bismo na tržištu trebali moći vidjeti već za nekoliko mjeseci, što je svakako odlična vijest, pogotovo ako želite imati vrlo kvalitetan ”medium-end” pametni telefon kakvima se Motorola ponosi već godinama.

 

honor 10

Honor 10 prvo dolazi u Kinu, a zatim i u ostatak svijeta.

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, to jest njihov pod-brand Honor ubrzano radi na nasljedniku superpopularnog Honora 9. Uređaj već je predstavljen na događaju koji se odvijao 19.travnja i prema onome što se dosad i zasad zna, Honor 10- nasljednik Honora 9 bi se na međunarodnom tržištu trebao naći nakon 15. svibnja.

Očigledno je da se Huawei s Honorom 10 želi usredotočiti na sve ono što je već donio Honor 9 i zbog čega je ”devetka” bila i ostala uspješan flagship iz Honorove kuće pametnih telefona. U isto vrijeme Honor će pokušati svim silama zasjeniti OnePlus 6 i pokušati uzeti što je moguće više kolača, ne samo od onoga što bi trebalo pripasti OnePlusu, već i ostalim uređajima u ovome rangu.

Hoće li Honor 10 u tome uspjeti ili ne ostaje nam za vidjeti. Ako sve prođe kako treba i po planu (a vjerujemo da hoće, jer nema objektivnog razloga da ne prođe), deseta iteracija Honor pametnih telefona trebala bi samo nastaviti ondje gdje su prethodnici stali, a svojim potencijalnim kupcima bi trebali pružiti ono što svaki korisnik želi od Android pametnog telefona srednjeg razreda.

 

nokia 8110

Nokia se ove godine u svakome smislu sprema na ”okupaciju” tržišta.

Na ovogodišnjem Mobile World Congressu HMD Global, proizvođač pametnih telefona pod Nokijinom zastavom, za ovu godinu je najavio pravu navalu modela. Kada se kaže navala, onda se to zaista i misli jer bi proizvođač Nokia pametnih telefona ove godine na tržište trebao izbaciti čitav niz uređaja. Neki od tih uređaja su recimo Nokia 1, Nokia 6 (2018), Nokia 7 Plus, Nokia 8.

Neki se pitaju što će biti sa Nokijom 8110 ili takozvanim ”banana-telefonom”? Informacije koje su dostupne zasad govore u prilog tomu da bi ovaj uređaj u Europi trebao biti dostupan u svibnju (ne zna se točan datum). Za ostala tržišta (kao što je recimo američko) podaci vezani uz pojavu na tržištu Nokije 8110 nisu poznati.

Od novih Nokia uređaja koji bi se uskoro u nastavku ove godine trebali pojaviti na tržištu svakako najviše pažnje plijene Nokia 1 te već spomenuto reizdanje još jednog legendarnog Nokijinog uređaja – Nokije 8110. Za ”jedinicu” se govori kako bi to trebao biti jedan od najboljih ”budget” pametnih telefona (ako se u obzir uzmu performanse uređaja i cijena), a 8110 je klasik kojemu se raduju svi oni koji vole (ili koji su voljeli) mobitele koji imaju klizni mehanizam.

Željno očekujemo nove Nokijine pametne uređaje i nadamo se da je konačno došao trenutak da se Nokia ponovno nađe ondje gdje mnogi smatraju da joj je i mjesto – na samome vrhu u svijetu pametnih telefona i pametne tehnologije uopće.

 

OnePlus6

OnePlus6 po mišljenju mnogih izgleda i djeluje kao uređaj koji puno obećava i još više ”provocira”.

5T model se prije nekoliko tjedana rasprodao i nije vjerojatno da će OnePlus naručiti još jednu ”turu” OnePlus 5T modela. Osim toga, informacije koje smo mogli pročitati na Twitteru, a koje su u javnost pustili dvojica od osnivača OnePlus-a jasno govore u prilog tomu kako bismo vrlo skoro mogli na tržištu vidjeti i šestu iteraciju OnePlus pametnih telefona.

OnePlus 6 bi se na tržištu trebao pojaviti u svibnju i sa sobom bi trebao donijeti neke od novina. Koje su to novine ovdje nećemo reći, ali prema onome što se trenutno zna o njima, radi se o stvarima koje se možda isprve nekim korisnicima i neće svidjeti, što opet ne znači da je to nešto loše. Samo će nam trebati vremena i strpljenja, a OnePlus je dosad pokazao kako se vrijeme i strpljenje, barem kada se radi i govori o njegovim uređajima, uvijek isplatilo.

 

LG-G7-ThinQ

Hoće li turbulencije unutar firme značajno utjecati na razvoj LG G7 modela?

Ono što je za LG kao tvrtku najznačajnije za reći jest svakako to da je ova godina za LG počela nemirno. I riječ ”nemirno” je ovdje eufemizam. Osim promjena koje su se dogodile na samome vrhu i odluka da Hwang Jeong-Hwan, jedan od čelnih ljudi pri LG-u, ne bi trebao biti prisutan na MWC 2018 govore da se u tvrtci događaju neke čudne stvari.

Ono što smo mogli vidjeti na ovogodišnjem kongresu mobilne tehnologije jest poseban ”ThinQ” V30S model. ThinQ bi trebao biti dodan i G7 modelu u budućnosti (za one koji ne znaju radi se o mrežnim uređajima s poboljšanim AI sposobnostima). Više o ThinQ i LG ThinQ mogućnostima bismo trebali čuti nakon 02. svibnja i na službenom predstavljanju u New Yorku i Seulu.

Pametni telefoni su danas svakako nešto bez čega ”ne možemo”. Postali su nezaobilazan dio naših života. Iz tih razloga, kada se kupuje novi pametni telefon dobro je vidjeti što je sve ono što se nudi, kakva je cijena na različitim mjestima (usporedba između prodajnih centara i internetskih prodavaonica) i što je ono što si tko može priuštiti.

Ono što možemo pročitati ovdje ukazuje na to kako će nastavak ove godine biti još zanimljiviji od početka i kako bismo mogli uskoro vidjeti još puno lijepih iznenađenja.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here