Google nastavlja s razvojem i proizvodnjom svojih pametnih telefona, no prema svemu sudeći radi određen zaokret prema korisnicima nižeg cjenovnog razreda. Naime, novi uređaji svojim karakteristikama sve su bliže cjenovno prihvatljivom razredu za mnoge korisnike – što je jasan znak da Google želi učvrstiti poziciju na tržištu upravo u tom segmentu. Tu novu politiku Google nastavlja prema svemu sudeći i s novim Pixel 5 modelom koji u sebi neće imati najnoviji flagship Snapdragon procesor.

Šuškanja o novom Google Pixel 5 pametnom telefonu već se dugo pojavljuju u medijima, no sada imamo i prve ozbiljnije informacije – kojima bismo mogli povjerovati (iako nisu iz službenih izvora). Konkretno, novosti vezane uz ovaj novi model pametnog telefona razotkrili su OnLeaks i Pricebaba – no nisu išli previše u detalje po pitanju karakteristika telefona.

Prema dostupnim informacijama, novi Google telefon trebao bi biti dimenzija 144.7 x 70.4 x 8.1 mm te bi trebao imati zaslon veličine 5.7 ili 5.8 inča. Prema prvim fotografijama dizajna ovaj novi uređaj znatno podsjeća na nedavno predstavljeni Pixel 4a – a krasit će ga jedinstveno polikarbonatsko unibody kućište koje će najvjerojatnije dolaziti u crnoj i tamno zelenoj boji. Unutar uređaja trebao bi se nalaziti Snapdragon 765G procesor, dok bi korisnici za spremanje podataka na raspolaganju u osnovnom modelu trebali imati 128 GB memorije.

Što se dizajnerskih detalja tiče – senzor otiska prsta treba bi doći sa stražnje strane uređaja u blizini kamera. Stražnja kamera će biti trostruka i nalazit će se u četvrtastom uokvirenom elementu s bljeskalicom. Utor za SIM karticu trebao bi se nalaziti s lijeve strane uređaja, dok će tipka za uključivanje i podešavanje glasnoće biti smještene desno na boku uređaja. Na donjoj strani najvjerojatnije će biti samo USB Type-C priključak, dok se tamo neće nalaziti i 3.5 mm utora za slušalice. Prednja selfie kamera trebala bi se nalaziti u gornjem lijevom kutu pametnog telefona, no detaljnije specifikacije kako kamera tako i ostalih karakteristika uređaja – za sada nisu poznate.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here