Iako Apple marljivo radi na svojim novim modelima koje će predstaviti u rujnu, tvrtka razmišlja dugoročno i već sada plasira informacije o tome što će sve iPhone uređaji imati za nekoliko godina.

Najveću će transformaciju doživjeti ekran iPhonea. Naime, Apple planira ugraditi savitljive i zakrivljene ekrane kako bi po tom pitanju pretekli najvećeg rivala, Samsung. Novu vrstu ekrana namjeravaju koristiti u pametnim telefonima i satovima.

Navodno će ekran biti blago zakrivljen prema unutra od gornje prema donjoj strani modela, za razliku od zakrivljenih rubova koje je Apple koristio dosad. ‘IPhone budućnosti’ također bi mogao postati hibridni uređaj. Od klasičnog iPhone uređaja pretvarat će se, tvrde glasine, u iPad prilikom prilikom otklapanja ekrana.


Još uvijek ne znamo kako će takav iPhone izgledati, ipak su najave dugoročne

Iznenađenje broj jedan zasigurno je najava da će se nekim od mobilnih opcija upravljati bez dodirivanja ekrana prstom. Apple će tehnologiju ugraditi u ekran i za određene će opcije poput slanja poruke ili aktiviranja aplikacija dovoljno biti da prijeđete prstom iznad ekrana, bez klasičnog dodirivanja.

Isto tako, MicroLED bi trebao postati tanji, svjetliji i štedljiviji u odnosu na OLED ekrane. Baterija dužeg trajanja i bolji prikaz uvijek su nam potrebni, a pomoću MicroLED tehnologije to će se možda ostvariti.

Ipak, proći će još dvije godine od predstavljanja takvog pametnog telefona, pa Apple ima dovoljno vremena da usavrši sve najavljenje novitete. Hoće li touch tehnologija doista izaći iz mode?

Piše: D.S.

2 Komentari

  1. Ovo je i moguće. Najjače najave za iPhone su bile da će sljedeći model imati hologram projekciju. Pa sam čitajući naslov teksta (da nema potrebe za dodirnik), pomislio da opet buncaju o hologramu 🙂

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here