Svi znakovi upućuju da će predstavljanje novog iPhonea13 ići po redovitom rasporedu, kao i proteklih godina. Navodno će brži, učinkovitiji čipovi A15 ući u proizvodnju brže nego što se očekivalo. Povrh toga, imamo i nova curenja informacija o nadolazećem iPhoneu 13 koje između ostalog i potvrđuju da je lansiranje iPhonea sljedeće generacije zakazano za sredinu rujna ove godine. Novi iPhonei dolazit će u iste četiri verzije kao i iPhone 12 serija, uključujući novi 5,4-inčni mini, dvije 6,1-inčne iPhone 13 verzije (uključujući novi Pro) i 6,7-inčni iPhone 13 Pro Max.

Izgledat će gotovo isto što se tiče dizajna, osim potencijalnih promjena u dizajnu ureza i stražnje kamere, a očekuje se da će isporučiti nekoliko nadogradnji fotoaparata, kao što je to uobičajeno za novu iPhone generaciju. Tehnika optičke stabilizacije slike s pomicanjem senzora koja je trenutno ekskluzivna za iPhone 12 Pro Max navodno dolazi u sve verzije iPhonea 13, bez obzira na veličinu. No, iPhonei sljedeće godine navodno će “podići fotografiju kamere s mobitela na novu razinu”. Citat dolazi iz jednog od najnovijih predviđanja Ming-Chi Kuoa.

Ovaj analitičar je poznat po svojim pribavljanjima informacija iz Applea, posebno onima koji detaljno opisuju tajne iPhonea. Njegova nova istraživačka bilješka, koju je objavio MacRumors, opisuje razne nadogradnje iPhonea 14 koje se očekuju za 2022. Hardverski dio kamere jedan je od glavnih aduta kod ažuriranja iPhonea sljedeće godine.

G. Kuo kaže da će iPhone 14 također biti u četiri modela, ali u samo dvije veličine. Apple će navodno verziju s 5,4 inča 2022. godine, zamijeniti s 6,7-inčnim modelom. “Razočaravajuća” prodaja iPhonea 12 minija označava i njegov kraj proizvodnje, barem u obliku koji je bio do sada. I dok mini odlazi, Apple će sljedeće godine nastaviti prodavati dva uobičajena i dva vrhunska iPhone modela.

Primarna kamera iPhone 14 imat će senzor od 48 megapiksela, što je značajna nadogradnja u odnosu na trenutnu leću od 12 megapiksela. Međutim, Apple bi kombinirao četiri piksela kako bi postigao fotografije od 12 megapiksela. To bi povećalo veličinu piksela, slično onome što smo vidjeli na nekim Android uređajima. Ova vrsta nadogradnje pomoći će Appleu da iskustvo s fotoaparatom pomakne na potpuno novu razinu.

Kada govorimo o veličini piksela, ‌iPhone 12‌, iPhone 13 i novi 2H22 HiPhone‌ imaju otprilike 1,7 um, 2 um i 1,25 um. Vjerujemo da novi 2H22 ‌iPhone‌ može istovremeno podržavati izravni izlaz od 48MP i 12MP (izlazni način spajanja četiri ćelije). S izlazom od 12MP, veličina CIS piksela novog 2H22 “iPhonea” povećava se na oko 2,5 um, što je znatno veće od “iPhone 12” i “iPhone 13”, te veće od postojećih Android telefona i blizu DSC razine. Vjerujemo da će kvaliteta fotoaparata novog 2H22 ‌iPhone‌ podići fotografiju kamere s mobitela na novu razinu.

G. Kuo je također rekao da će vrhunski telefoni snimati 8K videozapise, a ti će videozapisi ponuditi bolje korisničko iskustvo na televizorima. 8K videozapisi također će raditi za planirane Appleove uređaje za proširenu, virtualnu i mješovitu stvarnost, koji će imati rezolucije između 8K i 16K.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here