Huawei posljednjih mjeseci radi fantastičan posao na tržištu pametnih telefona i čini se kako polako postaje ozbiljan konkurent Appleu i Samsungu. Novi telefon koji su nedavno predstavili Huawei P20 izazvao je veliko komešanje u javnosti jer su ga mnogi portali i stručnjaci proglasili najboljim telefonom na tržištu. Neki su išli čak i toliko daleko da su izjavili kako ovaj uređaj može lagodno zamijeniti profesionalne fotoaparate, a čime su željeli naglasiti kako se radi o vrhunskom uređaju sa sjajnim kamerama.

Praksa kompanije Huawei jest predstavljanje novih Mate pametnih telefona krajem godine, a čini se da će se takvo što nastaviti i u ovoj godini. Naime, sve su jače glasine kako Huawei priprema spektakularan telefon koji će imati zaslon veličine gotovo 7 inča.

Takvo što još nismo vidjeli na tržištu pametnih telefona, jer s tom veličinom zaslona uređaji ulaze u sferu tableta. No, sve kvalitetnije iskorištavanje prostora na prvoj strani uređaja omogućuje razne manipulacije s veličinom zaslona pa je lako moguće da ćemo krajem godine dobiti novi sjajan uređaj čiji će zaslon imati zavidne dimenzije.

Huawei sve značajniju ulogu igra na europskom tržištu, no još uvijek su primarno usmjereni na rezultate koje postižu u Kini. Ova je velika zemlja središte Huaweija i kao takva još uvijek je u fokusu njihovih marketinških stručnjaka. Prodaja Huawei uređaja u Kini ide fantastično, a posebnost tog tržišta jest što korisnici obožavaju uređaje s velikim zaslonom. Možda je upravo to poticaj Huawei-u da napravi telefon veličine zaslona 6.9 inča.


Iako uređaje velikih zaslona pripremaju također Apple i Samsung, sve je izglednije kako će njihovi zasloni biti manjih dimenzija od onog što priprema Huawei. Ovim bi potezom Huawei kod sebe mogao ‘dovući’ još novih kupaca čime bi direktno naštetio konkurenciji. Ono zanimljivo je činjenica da će Huawei kod novih uređaja koristiti zaslone koje će proizvoditi Samsung pa se čini kako je zajednički interes ispred konkurentskih odnosa.

Piše M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here