Huawei se prošle godine našao u velikim problemima, nakon što je SAD zabranio poslovanje američkih kompanija s navedenom kineskom kompanijom. Mnogi su tada smatrali kako će to biti iznimno velik udarac na poslovanje Huaweija jer njihovi uređaji itekako ovise o Android sustavu – kojeg sada više ne bi mogli koristiti.

No, iako su stvari oko poslovanja Huaweija u SAD-u još uvijek ostale neriješene – Huawei se okrenuo razvoju novih još boljih uređaja koji bi trebali pokoriti tržište u narednom periodu. Jedan od tih uređaja jest i pametni telefon Huawei Nova 7 SE o kojem se pojavljuje sve više glasina u javnosti – no za sada nema nikakvih potvrđenih informacija.

hUAWEI Nova 7 SE

Prema natpisima u svjetskim medijima Huawei Nova 7 SE mogao bi se na tržištu pojaviti već u travnju ove godine, a konkurirat će uređaji srednje klase pametnih telefona. Zanimljivo je nagađanje kako će se u Huawei Nova 7 SE pametnom telefonu nalaziti HiSilicon Kirin 820 čip koji za sada još nije predstavljen.

Taj bi čip trebao biti baziran na 6-nanometarskom proizvodnom procesu, ARM Cortex-A77 CPU jezgrama te podršci za 5G mobilne mreže. Ako su ta nagađanja o čipu točna i ako se taj čip pojavi na Huawei Nova 7 SE pametnom telefonu – to znači da ćemo dobiti još jedan uređaj s podrškom za 5G mreže.

Huawei Nova 7 SE bi prema svemu sudeći mogao imati zaslon veličine 6.5 inča. U gornjem dijelu zaslona nalazit će se rupa u koju će biti smještena selfie kamera, dok će čitač otiska prsta biti smješten na bočnoj strani uređaja. Kako će točno izgledati sustav kamera nije poznato, no priča se kako će glavna kamera biti 64 MP – što je na tragu novim trendovima. Kapacitet baterije također nije poznat, no vjerojatno će biti moguće brzo puniti uređaj uz 22.5 W punjač. Kako za sada stvari stoje, uređaj bi trebao biti predstavljen već u travnju – no hoće li se to zaista dogoditi i na koja će sve tržišta biti plasiran vidjet ćemo uskoro.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here