Konačno je došao i IFA sajam. Vrijeme kada će svi proizvođači tehnoloških gadgeta (pametnih telefona, tableta, satova, i sličnoga) moći doći na jedno mjesto i ondje svijetu pokazati što su sve novo osmislili te što od tog novog i kada očekuje nas korisnike.

Ovogodišnji IFA sajam je po mnogočemu drugačiji i da tako kažem  posebniji od dosadašnjih. Dvije stvari po kojima se IFA 2019 ističe u odnosu na recimo prošla dva IFA sajma su najave o novim mogućnostima Android operacijskih sustava (uz najveći fokus na Android 10 mogućnosti na savitljivim, pametnim telefonima) te vijesti o tome kada bismo konačno savitljive, pametne telefone trebali imati prilike vidjeti na tržištu.

Iako neki spremaju grandiozne novine koje su čuvali za IFA 2019, drugi ovaj sajam koriste za ”glancanje i poliranje” postojećeg. Jedna od takvih tvrtki je Huawei, a jedan od ”izglancanih” i kozmetički dotjeranih uređaja je Huawei P30 Pro.

Ne nije greška. Iako je Huawei P30 Pro uređaj dostupan na tržištu već dugo vremena, to nije spriječilo kineskog proizvođača da svoj flagship donese na IFA 2019 sajam. Što Huawei P30 Pro radi na IFA 2019 sajmu te kakva nam iznenađenja kineska tvrtka priprema sa svojim flagshipom, pročitajte u nastavku!

 

Huawei P30 Pro u dvije nove boje za bolje prianjanje

Huawei P30 Pro, jedan od najboljih flagshipa koji postoje na tržištu, je već s nama duže vrijeme. Već smo imali prilike družiti se s njime, upoznati ga i vidjeti koje su njegove prednosti, a koji nedostaci. Toga je svjestan i Huawei, no to ga nije spriječilo da nam ponovno pokaže svoj P30 Pro i to ovoga puta u dvije nove boje: Misty Lavender i Mystic Blue.

Da stvar što se tiče novih boja bude još bolja, nije samo stvar u tome da je Huawei na P30 Pro samo stavio nove boje. Uređaji sa Misty Lavender i Mystic Blue bojama izgledat će i na dodir će biti drugačiji od P30 Pro uređaja, koji su sada dostupni u Aurora, Amber Sunrise, Breathing Crystal, Black i Pearl White bojama. Naime, dvije nove boje osmišljene su na način da je donji dio uređaja malo više ”mat”, dok je gornji glatkiji. Ovo bi trebalo doprinjeti boljem prianjanju uređaja za ruku korisnika, što znači manje proklizivanja.

 

”Novi” Huawei P30 Pro modeli odmah će dolaziti sa Androidom 10

Dvije nove boje (za koje se, mora se priznati, treba priznati da izgledaju vrlo dobro) nisu jedina stvar zbog koje je Huawei donio P30 Pro na IFA 2019. Još jedan i to puno važniji razlog jest taj što će ta dva nova uređaja odmah na sebi imati najnoviju verziju Androida: Android 10.

Osim desete iteracije Androida, Huawei će na nova izdanja P30 Pro uređaja staviti i svoj EMUI 10, koji će korisnicima nuditi nove mogućnosti i imat će neka nova poboljšanja. Jesu li nove boje i činjenica da će ”novi” Huawei P30 Pro na sebi ”po defaultu” imati Android 10 valjani razlozi za kupnju uređaja, vrijeme će pokazati. No ono što se treba priznati jest to da Huawei svakako pokušava iz svoje ”zlatne koke” izvući još pokoji dolar.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here