Nedavno je pametni telefon Huawei P20 Pro proglašen najboljim pametnim telefonom u 2018. godini po izboru EISA (European Image and Sound Association). Bilo je za očekivati kako će takva titula odjeknuti u svijetu jer na tronu nema nekog uređaja od dva dominantna smartphone igrača – Applea i Samsunga.

Mnogi su tako nagađali kako će ovo priznanje donijeti mnoštvo novih prodaja Huawei-ju, koji posljednjih mjeseci ionako super posluje i čiji rezultati su fantastični. I nisu pogriješili, Huawei je na svojem poslovnom uzletu uspio s druge pozicije skinuti Apple i postao je tako drugi najprodavaniji proizvođač pametnih telefona na svijetu.

Da sve ne bi ostalo samo suhoparna priča, pobrinuo se Huawei koji je ovih dana predstavio poslovne informacije vezano upravo za prodaju svojim perjanica na tržištu pametnih telefona. U samo 5 mjeseci, koliko je prošlo od lansiranja Huawei P20 i P20 Pro uređaja, prodano je više od 10 milijuna primjeraka.

Iako se radio o ekskluzivnim uređajima koji cjenovno visoko kotiraju, Huawei je skupio pozamašan broj prodaja i ovakvi rezultati daju jedan novi vjetar u leđa koji bi ih uskoro mogao približiti nedodirljivom Samsungu. Iako je do toga još dalek put, u Huaweiju su s ponosom istaknuli kako su briljante rezultate ostvarili na dva iznimno važna tržišta – Kina i zapadna Europa.


No, u Huaweiju ne namjeravaju stati na iznesenim brojkama. Iz kompanije najavljuju kako pripremaju velike inovacije koje bi trebale njihove uređaje učiniti još snažnijima i boljima te tako planiraju osvojiti još neka nova tržišta. Za razliku od ostalih proizvođača koji samo najavljuju velike inovacije, a na kraju ne ponude nešto revolucionarno, Huawei je korisnike svojih uređaja impresionirao sjajnim kamerama za koje su neki stručnjaci rekli kako se već polako mogu mjeriti s kamerama ozbiljnih foto aparata.

Svaki korisnik pametnog teflona, zahvaljujući ugrađenoj umjetnoj inteligenciji, dobio je tako priliku da napravi savršenu fotografiju, kojom se može ponositi i koja ga čini kvalitetnim fotografom. Huawei je korisnicima ponudio novo iskustvo fotografiranja, a korisnici su mu zauzvrat osigurali odlične prodajne rezultate.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here