Prošle smo godine puno puta spomenuli kako će 2020. godina biti godina telefona sa savitljivim zaslonima – i nismo puno promašili. Činjenica je da smo ove godine dobili nekoliko predivnih i funkcionalnih modela pametnih telefona sa savitljivim zaslonima. Možda ekspanzija takvih telefona nije bila velika onoliko koliko su svjetski prognostičari nagoviještali, no ova je godine po mnoge čemu bila čudna.

Stoga, možemo reći kako je ponuda savitljivih telefona sasvim zadovoljavajuća i jedini faktor koji mnogim korisnicima “smeta” kod kupnje takvih pametnih telefona je zapravo vrlo visoka cijena. Kada cijena takvih uređaja dodatno padne za očekivati je da će i potražnja za pametnim telefonima savitljivog zaslona rasti.

Prije nego se godina primakne svojem kraju, na tržištu bismo mogli dobiti još jedan kvalitetan i zanimljiv savitljivi pametni telefona. Naime, Huawei Mate X2 trenutno je u fazi certifikacije, što znači da bi se vrlo skoro mogao pojaviti na tržištu.

Novi Huawei savitljivi telefon trebao bi konkurirati Samsungovom Galaxy Z Fold 2, a biti će posebno zanimljivo vidjeti za koju će se cijenu odlučiti Huawei. Pametni telefon koji se pojavio na certifikaciji nosi kodni naziv TET-AN00 i TET-AN10, a prema mišljenju analitičara radi se o novom Huawei Mate X2 pametnom telefonu.

Novi Huawei Mate X2 trebao bi raditi na Huawei Kirin 9000 5G procesoru. Uređaj će krasiti veliki savitljivi zaslon od čak 8 inča koji će podržavati rezoluciju 2248 x 2220 piksela. S obzirom na to da je 5G mreža postala dio sadašnjosti, Huawei Mate X2 sasvim sigurno će imati podršku za 5G mreža.

Unutar uređaja trebala bi se nalaziti i kvalitetna baterija koja će prema nekim navodima imati mogućnost brzog punjenja od čak 66W. Uređaj će raditi na Android sustavu, a povrh koje će se nalaziti EMU 11 koji će sučelje uređaja učiniti funkcionalnim i jednostavnim. Ostali detalji o novom Huawei Mate X2 pametnom telefonu za sada nisu poznati, no vjerujemo da će se svjetski mediji uskoro raspisati o novoj Huawei uzdanici.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here