Za većinu ljubitelja pametnih telefona koji žive u Europi, HTC je relikvija iz prošlosti. Tvrtka je prilično smanjila svoje poslovanje na svjetskoj razini, ali nekako se i dalje drži na svom domaćem tržištu: Tajvanu. U stvari, tvrtka je nedavno najavila lansiranje svog prvog pametnog telefona za 2021. godine, odnosno HTC Desire 21 Pro 5G.

I kao što ste mogli pretpostaviti, Desire 21 Pro 5G, barem zasad, prodavat će se samo na Tajvanu. To je samo po sebi zanimljivo jer na primjer u Indiji, HTC još uvijek ima aktivno internetsko mjesto koje je povezano do proizvoda koje ljudi mogu kupiti, što znači da bi taj uređaj mogao biti dostupan i ondje. A ako bude dostupan u Indiji, tko zna, možda uskoro postane dostupan i u ostatku svijeta.

Vratimo se na HTC Desire 21 Pro 5G. Za početak, treba reći da je ovo sasvim pristojan pametni telefon srednje klase koji će u sebi imati Qualcommov Snapdragon 690 SoC s 5G mogućnostima. Telefon pokreće Android 10 i po dizajnu i izgledu može se reći da se radi o jednom lijepom telefonu.

Uređaj će dolaziti s velikim 6.7-inčnim zaslonom, omjera 20:9. Zaslon također podržava brzinu osvježavanja od 90Hz, što je uglavnom slučaj s većinom pametnih telefona koji se prodaju u ovom cjenovnom razredu. No koliko god se nevjerojatno činilo, ovo je zapravo prvi HTC telefon koji ima zaslon s podrškom osvježavanja od 90 Hz.

Trenutno, kako sada stvari stoje, HTC Desire 21 Pro 5G dolazi samo u jednoj verziji; onoj s 8 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu. Dobra stvar je i ta što će telefon imati mogućnost proširivanja prostora za pohranu.

htc Desire 21 Pro 5G

Kamere

Ljubitelji kamera na pametnim telefonima trebali bi biti zadovoljni onime što će ponuditi ovaj telefon. Naime, radi se o četiri kamere na stražnjoj strani, odnosno primarna kamera od 48 megapiksela, ultra-širokokutna leća od 8 megapiksela, plus kombinacija od 2MP + 2MP makro kamere i senzor dubine. Te posljednje dvije kamere na prvi pogled nisu baš nešto i mišljenja sam da su tu samo kako bi se povećao sveukupan broj kamera. Za ljubitelje selfieja s prednje strane postoji selfie kamera od 16 megapiksela. Ona je smještena u “rupi,” koja se nalazi u gornjem središtu zaslona.

Desire 21 Pro 5G, zahvaljujući svojim dimenzijama, dobiva dovoljno prostora da u njega stane baterija od 5.000 mAh koja također podržava brzo punjenje od 18 W na QC 4.0. To također znači da je telefon prilično težak; teži 205 grama.

Na Tajvanu će se HTC Desire 20 Pro 5G prodavati po cijeni od 420 dolara, što ga u osnovi čini konkurentom uređaja poput OnePlus Norda ili čak Googleovog Pixela 4a. Kakva će cijena biti u ostatku svijeta te hoćemo li ovaj HTC-ov telefon uopće vidjeti na ostalim tržištima u svijetu, zasad nije poznato. No ono što je dobro u cijeloj ovoj priči jest to da se HTC ne predaje i da na tržište i dalje izbacuje pametne telefone. Čak i ako se radi o samo jednom uređaju godišnje.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here