Honor se baš poput Huaweija brzo penje na ljestvici popularnosti pametnih telefona. Naime, brend Honor u vlasništvu je trenutno drugog najpopularnijeg proizvođača pametnih telefona na svijetu – Huawei-ja. Čini se kako je uzlet Huawei posljedično donio i uzlet Honor pametnih telefona pa su i ambicije ovog kineskog brenda znatno narasle. Naime, Honor planira u budućnosti zagospodariti tržištem pametnih telefona i to na način da se unutar sljedeće dvije godine pozicionira u top 5 najpopularnijih brendova pametnih telefona, a do 2022. godine da stigne u top 3 brenda.

Iako se ovakve prognoze čine dosta napuhanima, činjenica je da Honor radi odličan posao u posljednjih nekoliko godina i sve više raste na tržištu. Brend Honor poznat je po tome da na tržište plasira top telefone sa sjajnim hardverom, ali po znatno pristupačnijoj cijeni od konkurencije. Takvo poslovanje utječe uvelike na interes kupaca, koji Honor sve češće biraju za svoj omiljeni brend. Još jedna stvar koja ide u prilog navedenim prognozama jest snažan uzlet Huawei-a, koji je nakon dugo vremena dokazao kako dvojac Samsung i Apple nije nedodirljiv na tronu. Dapače, Huawei je uspio prestići Apple po popularnosti i sada su drugi proizvođač pametnih telefona na tržištu.

Kineski brendovi imaju vrlo zanimljiv poslovni život, jer se događa da ostvaruju brzi rast, ali isto tako ulaze u velike probleme nakon tog rasta. Prisjetimo se samo kako je Xiaomi prije nekoliko godina bio popularan i također se približio vodećim brendovima na tržištu, da bi nakon nekog vremena jako pao. Ipak, posljednja godina je za Xiaomi bila fantastična i možemo reći kako se ovaj brend vraća jači nego prije.

Možda je Honor nešto naučio na tom primjeri i možda će postupati pametnije za vrijeme rasta brenda. Plan da uđu među tri najpopularnija brenda pametnih telefona na svijetu veliki je zalogaj, no sve je moguće. Ono što bi Honor telefonima trebalo pomoći u tome naumu jest transformacija na 5G mreže. Naime, iz kompanije najavljuju kako će sljedeće godine predstaviti prve telefone koji će raditi na 5G mreži, što bi moglo probuditi veliki interes među kupcima. U svakom slučaju, očekuje nas mnoštvo zanimljivih događanja na tržištu pametnih telefona.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here