Honor pametni telefoni posljednjih su godina redovito u vrhu ljestvice najpopularnijih uređaja. Zanimljivo, dosta ljudi ne zna kako je Honor zapravo brend poznatog proizvođača telefona Huawei. Ova kompanija posljednjih godina radi fantastičan posao, a upravo takav bi trebao biti i novi Honor 10 koji stiže na tržište ove godine. Prema nekim podacima, ovaj bi pametni telefon trebao biti predstavljen sredinom svibnja u Londonu.

Honor 10 biti će nasljednik popularnog modela Honor 9, a trebao bi prema svemu sudeći biti jedan novi iskorak za ovaj brend. Informacije govore kako će novi Honor 10 imati zaslon veličine 5.7 inča te kako će podržavati HD rezoluciju. Vrlo je izgledno kako će zaslon prekrivati jako veliki dio površine prednje strane telefona, što je trend za kojim se vode i ostale IT kompanije. Pretpostavlja se kako će u srcu uređaja kucati procesor Kirin 970, koji bi trebao raditi u skladu s 4 ili 6 GB RAM-a.

Kako je umjetna inteligencija pojam koji sve češće koristimo u tehnološkom svijetu, jasno je kako se i proizvođači pametnih telefona vole pohvaliti takvom tehnologijom. Honor 10 trebao bi umjetnu inteligenciju koristiti prilikom fotografiranja, gdje bi korisnicima omogućavao naprednije i kvalitetnije fotografije i video materijale. Uređaj bi trebao imati dvije stražnje kamere, jednu od 12MP i jednu od 20MP. S prednje strane trebala bi se nalaziti jedna kamera s 8MP.

Iako detaljne specifikacije za sada nisu u potpunosti poznat, kao ni cijena, priča se kako bi Honor 10 treba imati i svoju Lite verziju. Praksa je to koju Huawei provodi već neko vrijeme, gdje su Lite uređaji slabiji od perjanica, ali ne zaostaju puno za konkurentima na tržištu. Honor 10 Lite trebao bi imati isti zaslon kao i originalna verzija uređaja, u središtu bi bio procesor Kirin 670, a radio bi zahvaljujući 3 ili 4 GB RAM-a. Taj bi uređaj također trebao imati dvije stražnje kamere, no nije poznato da li iste kvalitete kao i Honor 10.


Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here