Kada je Google prvi puta predstavio svoj pametni telefon na tržištu, mnogi su ostali iznenađeni kvalitetom konfiguracije i kamere koji je taj uređaj ponudio. Naime, mnogi su stručnjaci taj telefon u datom trenutku svrstali među najbolje pametne telefone na svijetu. No, nakon predstavljanja tog prvog modela Google je malčice usporio i stječe se dojam kako ne žele svom silom biti jedan od najboljih proizvođača pametnih telefona na tržištu. Da li je tome zaista tako ili ne, mogli bismo saznati vrlo brzo.

Naime, na Geekbench testu pojavio se novi uređaj koji za sada nosi kodno ime Sargo, ali bi se na tržištu trebao pojaviti kao Pixel 4. Prema prvim provedenim testovima ovaj uređaj baš i ne briljira, no vjerojatno još postoji mogućnost napretka – pa nemojmo osuđivati uređaj prema prvim testovima. Jedan od zanimljivijih i razočaravajućih podataka svakako je činjenica da Pixel 4 ima samo 2GB memorije, dok je standard na tržištu među top telefonima postalo 4, 6, 8 ili više gigabajta radne memorije.

Google-Pixel-4

Druga stvar koja je za sada još uvijek zavijena velom tajne je i podatak da nije poznati procesor uređaja, već je samo znano da se radi o procesoru s 8 jezgri koji postiže brzine od 1.80 GHz. Zbog relativno ‘slabe’ konfiguracije, ovaj se uređaj baš i nije proslavio na testiranju pa je osvojio samo 744 boda na Single-Core testovima, dok je na Multi-Core testiranju dogurao do 3201 boda.

No, da ne bi sve bilo tako negativno pobrinut će se neki noviteti koji stižu s ovim uređajem. Ono najvažnije, ovaj će uređaj biti pokretan Android 10 sustavom, koji je još uvijek u razvoju i koji će biti vjerojatno predstavljen zajedno s ovim pametnim telefonom. Jasno, očekivanja od novog Android sustava su velika pa možemo očekivati kako će barem tom području novi Pixel nadmašiti konkurenciju.

Također, informacije ukazuju na to kako se Google pobrinuo za bolji Dual-SIM rad, gdje bi se uz pozive na standardnu SIM karticu sada trebali moći primati i pozivi na eSIM (u stanju pripravnosti). Ipak, za sada se čini kako Pixel nije na razini koju su mnogi očekivali, ali vrijedi pričekati do službenog lansiranja, kada ćemo znati sve detalje o uređaju.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here