Iako je Google dugo vremena odolijevao uključivanju na tržište pametnih telefona, posljednjih se godina ipak priključio i tom zanimljivom i nadasve respektabilnom tržištu. Dakako, Google i dalje fokus svojeg poslovanja stavlja na internet i softverska rješenja, dok se stječe dojam da hardverskim pokušajima nastoji odgonetnuti što točno korisnike zanima i u kojem smjeru se razvija tehnologija. Ovog je puta Google i službeno predstavio svoj novi pametni telefon nešto niže cijene, o kojem se već mjesecima priča. Predstavljen je novi Pixel 4A.

Pixel 4A donosi kvalitetan OLED zaslon veličine 5.81 inča koji podržava rezoluciju od 1080 x 2280 piksela. U središtu uređaja nalazi se Qualcommov Snapdragon 730G procesor koji bi uz svojih 8 jezgri trebao pružiti sasvim zadovoljavajući rad na svim zadacima. Uz procesor u radu uređaja će pomagati i 6GB radne memorije, dok će korisnici za pohranu podataka na raspolaganju imati 128 GB prostora. Baterija donosi kapacitet od 3140 mAh, ali i mogućnost brzog punjenja od 18W. Iako vam se kapacitet baterije možda čini malen, u kombinaciji s optimiziranim sustavom trebala bi vam pružiti ugodno cjelodnevno iskustvo korištenja pametnog telefona.

Što se tiče kamera, Google je opet odabrao slijediti svoju ustaljenu praksu te na telefon nije stavljao veliki broj kamera. S prednje strane tako je dostupna 8MP selfie kamera koja će vam pružiti zadovoljavajuće iskustvo fotografiranja. Sa stražnje strane također se nalazi samo jedna kamera koja ima razlučivost 12 MP i trebala bi ponuditi solidno iskustvo snimanja video materijala.

Novi Google Pixel 4A pametni telefon u prodaji bi se trebao pojaviti već do kraja kolovoza, a najprije će vjerojatno biti predstavljen kupcima u SAD-u. Prema prvim informacijama cijena ovog uređaja u SAD-u će iznositi 349 dolara, dok bi se u europskim zemljama trebao prodavati za 340 eura. Iako Pixel 4A donosi solidne performanse, valja naglasiti da se ipak radi o uređaju koji ne donosi ništa spektakularno. Nakon pojavljivanja na teritoriju SAD-a i Europe, nešto kasnije bi uređaj trebao stići i na tržište Azije – čime će Google osigurati dostupnost na svim strateški važnim tržištima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here