Posljednjih smo godina postali svjesni činjenice koliko pažnje i popularnost može donijeti pametno odrađena konferencija. Naime, Apple i slične kompanije vrlo vješto svoje uređaje kriju sve do posljednjih trenutaka i tako stvaraju jednu uzbudljivu atmosferu, gdje se zatim hrpa ljudi zainteresiran za događanje na kojem se predstavljaju ti uređaji.

Nažalost, Apple je posljednjih godina izgubio dozu inovativnosti i velikih promjena, što je dovelo do toga da ga ostale kompanije na tržištu pametnih telefona počinju pristizati, a neke (Huawei) čak uspijevaju prijeći na ljestvici popularnosti. No, trend tajnovitih konferencija koji je nametnuo Apple danas koriste sve velike IT kompanije kako bi što više uzbudile javnost i izazvale prašine u medijima.

Jedna od tih kompanija svakako je i Google, koji se uvijek trudi što kvalitetnije sakriti svoje novitete, no nekako sve uvijek ispliva na vidjelo, bez obzira na to što oni to ne žele. Isto se dogodilo i s novim Pixel 3 pametnim telefonom i njegovim bratom Pixel 3 XL, koji još uvijek nisu predstavljeni, ali javnost o njima sve zna.

Naime, hakeri su uspjeli pribaviti fotografije novog uređaja i time su maknuli dio tajnovitosti sa skorašnjeg predstavljanja novih Pixel pametnih telefona. Ipak, Google je uvijek više pozornosti ulagao na softverski dio ovih uređaja, a fotografije koje su hakirane ne mogu prikazati što to od softvera Pixel 3 krije u sebi. No, uskoro bi svim nagađanjima mogao doći kraj jer prema informacijama koje su se pojavile u medijima Google nam priprema veliko događanje početkom listopada.


Naime, sve je izglednije kako će nova Googleova konferencija biti održana 9.listopada, a mnogi nagađaju kako će upravo ondje biti predstavljen novi Pixel pametni telefoni. Ni jedna od tih informacija nije potvrđena, ali šuškanja uglavnom završe istinita pa je izgledno da će se dogoditi takvo što.

Ako sve bude prema planu, tog ćemo 9. listopada ugledati novi Pixel 3 i Pixel 3 XL uređaj, ali i neke druge novotarije iz radionice Googlea. Događaj će zasigurno biti kvalitetno medijski popraćen jer radi se o iznimno kvalitetnim pametnim telefonima, a Google će vjerojatno osigurati i prijenos preko svoje video platforme – YouTubea.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here