Inteligentno skeniranje je nova biometrijska značajka provjere autentičnosti vlasnika, koja bi trebala biti u novom Samsung Galaxy S9.

Nakon što se nedavno pojavilo niz novih glasina o Samsung Galaxy S9, u očekivanju najave i svjetske premijere Samsungovom udarnog modela telefona 25. veljače, pojavile su se glasine o nekim ključnim novim značajkama.

Nove značajke uključuju prepoznavanje lica “Inteligentnim skeniranjem”, 3D naljepnice i novi način snimanja fotografija u tkzv. “shot-tagging” kamera modu.

Inteligentno skeniranje je zapravo novi način biometrijske provjere autentičnosti koje kombinira skeniranje zjenica i prepoznavanje lica za dodatnu sigurnost. Prema novim glasinama, čini se da će novo inteligentno skeniranje, razvijeno od strane Samsunga, imati značajke otključavanja telefona, ali i prijavu i logiranje na web-stranicu bez klasičnih lozinka. Također, čini se da je ova metoda neovisna o osvjetljenju okoliša, jer će dobro funkcionira i kod slabog osvjetljenja, kao i kod jakog osvjetljenja.


Čini se da je Inteligentno skeniranje Samsungov izravni odgovor na Appleov Face ID kod  iPhonea X. Galaxy S9 bit će Samsungov flagship model telefona i direktan konkurent iPhoneu X.

Budući da je Face ID privukao mnogo pažnje kod prezentiranja iPhonea X, Samsung želi pokazati da će Galaxy S9 nuditi sve što iPhone X, ali i neke nove značajke. Inače se i spominje da će Samsungovo inteligentno skeniranje raditi čim se uključi zaslon uređaja, bez potrebe za bilo kakvim posebnim instrukcijama telefonu pomoću tipki.

Samsungove 3D naljepnice i značajka “shot-tagging” odnose se na funkcije fotografiranja. Prema glasinama, 3D naljepnice koriste dvostruke kamere telefona, jer kruže glasine o dvostrukim kamerama za Galaxy S9 Plus. Sa takvim kamerama možete bolje osjetiti dubinu slike i dodati naljepnice ili slike na svoje fotografije. Ovo podsjeća na Snapchatove 3D naljepnice, ali ovaj put direktno ugrađene u pametni telefon. Značajka “shot-tagging”, s druge strane, čini se da stavlja podatke kao što su lokacija i vremenske prilike u samu fotografiju. Zanimljivo je da i to također sliči značajci koju ima Snapchat.

Piše: D.Z.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here