Čini se da Samsung ove godine zaista pokušava pojačati svoj raspored predstavljanja novih telefona, ali ne tako brzo kako se očekivalo. U početnim izvještajima se tvrdilo da će se sljedeće Samsungovo predstavljanje nove serije telefona održati tijekom srpnja, što je trebalo biti znatno ranije nego proteklih godina.

Novo izvješće sada kaže da će se taj događaj ipak desiti u kolovozu, ali, što je još važnije, Samsung će navodno imati tri nova telefona na predstavljanju, a svi oni bi trebali popuniti prazninu koju će Galaxy Note ostaviti ove godine. Prema istom izvještaju, Samsung, najveći svjetski dobavljač pametnih telefona, pregovara s lokalnim mobilnim operaterima oko puštanja svojih novih modela pametnih telefona, uključujući Galaxy S21 FE, Galaxy Z Fold3 i Galaxy Z Flip3, krajem kolovoza.

Podsjetimo da je prošle godine Galaxy S20 FE, kao prethodnik Galaxy S21 FE, predstavljen u listopadu, dok su Galaxy Z Fold2 i Galaxy Z Flip preklopni pametni telefoni lansirani u rujnu.

Samsung je već više-manje službeno objavio da ove godine neće biti Galaxy Notea. Za tu je odluku djelomično kriv globalni nedostatak poluvodiča, a vjerojatno neizravno i Galaxyja S21 Ultra koji već ima podršku za S Pen. Ironično, ta nestašica čipova ipak neće promijeniti činjenicu da će Samsung umjesto Notea lansirati tri nova telefona.

Nažalost, izvještaj novinske agencije Yonhap nije došao s detaljima i eventualnim specifikacijama o novom Galaxy S21 FE. Ako će Samsung ponoviti istu formulu s prošlogodišnjeg Galaxyja S20 FE, to će jednostavno biti razvodnjena i pristupačnija verzija osnovnog modela Galaxy S21. Tako ovaj izvještaj predviđa cijenu od oko 700.000 KRW, što je otprilike oko 4.000kn u odnosu na 5.500kn koliko košta osnovni model Galaxy S21.

Očekuje se da će posebno Galaxy Z Fold 3 imati prvu Samsungovu kameru ispod zaslona i biti će prvi sklopivi telefon koji ima podršku za S Pen olovku. Vjeruje se da će Galaxy Z Flip 3, koji preskače generaciju da bi se podudarao sa svojim sklopivim bratom i sestrom, imati veći zaslon.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here