Pred kraj ljetne sezone, odnosno koncem kolovoza Samsung će svijetu vrlo vjerojatno predstaviti svoju novu uzdanicu – najveći phablet na tržištu. Galaxy Note 9 biti će uređaj koji će po mnogim karakteristikama biti smješten u sam vrh tržišta telefonima velikog zaslona, ali će i njegova cijena vrlo vjerojatno biti velika. Što konkretno možemo očekivati od novog Galaxy Note 9 telefona?

Prema dosadašnjim šuškanjima Samsung Galaxy Note 9 trebao bi biti upogonjene Snapdragon 845 procesorom, koji će raditi zahvaljujući 6 GB RAM-a. Nagovještaj govori kako će se ispod poklopca nalaziti baterija kapaciteta 3850 mAh, dok neki kažu kako bi se kapacitet mogao popeti čak i na 4000 mAh.

Zanimljivo, bila bi to jedna od većih baterija koje je Samsung predstavio u svojim uređajima. Vrijedi istaknuti kako će uređaj biti upogonjen Android sustavom i to verzijom 8.1, baš kao što je to slučaj i sa Samsung Galaxy S9 Plus.

Ono oko čega se diže najviše prašine posljednjih tjedana jest informacija gdje će biti smješten senzor za otisak prsta. Iako smo na nekim kineskim modelima imali prilike vidjeti senzor za otisak prsta ispod zaslona, još uvijek takvo što nedostaje na jednom top modelu telefona.


U Samsungu su nedavno nagovijestili kako razvijaju nekoliko tehnologija za otisak prsta, ali su naglasili kako bi htjeli zadržati ostale performanse na visokoj razini pa još sve zajedno usavršavaju. Dio analitičara smatra kako će novi Galaxy Note 9 imati senzor otiska prsta ugrađen ispod zaslona što bi bila velika novost za takav uređaj, dok dio smatra kako Samsung na takav potez još uvijek nije dovoljno spreman. Hoćemo li ili ne dobiti ovakvu novinu u ovom uređaju, vidjet ćemo tek krajem kolovoza.

Mnoge korisnike sigurno zanima cijena. Prošla verzija ovog uređaja koštala je 930 dolara pa je tako za očekivati kako će ova verzija uređaja biti nešto skuplja. Dakako, poticaj podizanju cijene svakako može biti i Apple koji je odradio sjajan posao sa skupim iPhone X uređajem. Uz nekoliko bitnih nadogradnji i sa senzorom u ekranu, Samsung bi mogao tržištu predstaviti novi Galaxy Note 9 čija bi cijena mogla dosezati i 1000 dolara. No, o svemu više za koji mjesec.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here