Apple nas je već navikao na svoje online prezentacije novih proizvoda. Ništa drugačije neće biti ni ovaj put. Nakon nekoliko tjedana nagađanja od strane fanova, Apple je najavio datum sljedećeg virtualnog događaja pod nazivom “California streaming”, 14. rujna u 19 h. Događaj će se održati u kazalištu Steve Jobs u Apple Park kampusu.

Iako u ovom trenutku nema posebnih detalja, analitičari očekuju da će danas biti predstavljeni iPhone 13, Apple Watch Series 7 i AirPods 3 slušalice. Nekoliko izvješća ukazuje na postojanost 4 verzije iPhonea 13 kojima će se cijena kretati od: $699 za 5,4-inčni iPhone 13 Mini, $799 za 6,1-inčni iPhone 13, $999 za 6,1-inčni iPhone 13 Pro i $1099 za 6,7-inčni iPhone 13 Pro Max.

Razlika u izgledu trebale bi biti vidljive u manjem notchu na ekranu, koji se nalazi na njegovom gornjem rubu. Modul kamere, koji se nalazi straga, također bi trebao biti veći. Apple navodno planira uvesti tehnologiju automatske stabilizacije matrice za sve modele iPhonea 13. To će fotografije koje uslikate s novim iPhoneom učiniti da izgledaju još bolje.

Telefoni će biti opremljeni najnovijim Appleovim procesorom (A15 Bionic) i poboljšanim 5G modulom, a OLED zaslon će se pojaviti u svakom modelu, no samo na Pro i Pro Max verzijama pronaći ćemo ProMotion zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz.

Jedna od najvećih promjena navodno će biti novi izgled. Futrole za satove prilagodit će se izgledu iPhone 12 serije i novih iPad Air i Pro modela, pa će njihovi rubovi biti manje zaobljeni.

Što se tiče satova, nova tehnologija laminiranja približit će zaslon prednjem poklopcu, a očekuje se povećanje veličina kućišta s 41 mm i 44 mm na 41 mm i 45 mm. Satovi će također biti opremljeni novim S7 čipom i većom baterijom. Ono što je važno reći, navodno postoje problemi s proizvodnji novih satova, pa je moguće malo kašnjenje u dostupnosti ili vrlo ograničene zalihe pri lansiranju.

Od nove, treće generacije Appleovih bežičnih slušalica očekuje se da će imati dizajn sličan AirPods Pro. Tako će imati kraći stup i silikonske vrhove. Prema dosadašnjim izvješćima, slušalice neće imati opciju aktivnog smanjenja buke.

“California streaming” će se prenositi na Appleovoj web stranici, na YouTubeu i putem Apple TV aplikacije na iPhoneu, iPadu i Mac -u.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here