BlackBerry već godinama traži svoje mjesto na tržištu, no čini se kako do sada stvari baš i nisu išle po planu. Nakon što su prije koju godinu odlučili osuvremeniti svoj pristup tržištu telefona, nadogradili su svoje uređaje nekim novim karakteristikama. No, nisu odustali od svojeg prepoznatljivog simbola – fizičke tipkovnice.

Iako se činilo kako će pojavljivanje novih modela ovog velikih proizvođača zainteresirati kupce, prodajni rezultati za sada nisu baš na najboljoj razini. Ipak, BlackBerry ne odustaje i nastavlja tražiti i razvijati svoje nove super uređaje u nadi da će jednog dana korisnici ponovno biti u velikoj mjeri zainteresirani za ono što nude.

Prema informacijama koje su procurile u javnost, BlackBerry bi ove godine mogao predstaviti pametni telefon naziva Athena. Radi se o uređaji koji bi trebao predstavljati još jedan iskorak BlackBerryja ka slijeđenju trendova tržišta pametnih telefona. Ovog puta, veliki iskorak biti će postavljanje još jedne dodatne kamere na stražnji dio telefona, čime će se BlackBerry pridružiti ostalim proizvođačima kod kojih je dvostruka stražnja kamera već ustaljeni standard.

Ako su podaci točni, novi BlackBerry Athena uređaj trebao bi raditi na kvalitetnom procesoru – Qualcommovom Snapdragon 660 čipu. Uz to, uređaj bi trebalo pokretati i čak 8 GB RAM-a, dok bi na raspolaganju korisnici imali 64 GB interne memorije. Sve to zajedno trebalo bi upogoniti ovaj super novi telefon i za sada se čini kako će uređaj biti konkurentan na tržištu.


Ono što je BlackBerry odlučio zadržati na svojem novom modelu i dalje je fizička QWERTY tipkovnica, koja ostaje zaštitni simbol ove kompanije. Zadržati će i 3.5 milimetarski utor za slušalice, kojeg su neki popularni proizvođači odlučili izbaciti u novim modelima. Od utora valja napomenuti kako će se za punjenje pametnog telefona koristiti USB Type-C.

Za sada još uvijek nije poznato kada bi se ovaj pametni telefon mogao pojaviti na tržištu i koja će biti njegova cijena. Prema navedenim karakteristikama čini se kako je BlackBerry napokon uhvatio korak s vodećim proizvođačima. No, ključne je pitanje da li to znači i da će narasti internes korisnika, a samim time i prodaja BlackBerryjevih pametnih telefona?

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here