Liste najboljih smartphone uređaja mijenjaju se gotovo svakim predstavljanjem novog pametnog telefona, spremnog da zasjeni konkurenciju i eksplodira na tržištu. Najnovija rang-lista petorice najboljih pokazuje da svaka veća tvrtka ima po jednog „kandidata“ kojim se mogu osobito ponositi. No, među njima se krije i poneko iznenađenje…

  1. HTC U11

Odrekavši se metalnog dizajna, HTC je postao zadnji u nizu smartphonea koji su zablistali u novoj staklenoj Liquid Surface tehnologiji. Da veličina još uvijek nije glavna značajka pametnih telefona, dokazali su ljetos predstavljenim modelom U11, kojeg krasi ekran od svega 5.5 inča. Uređaj je krcat značajkama koje se aktiviraju pritiskanjem bočnih strana, pa tajnovitosti ne nedostaje. Iznimno kvalitetna 12-megapikselna kamera samo je još jedan od brojnih razloga zbog kojih je U11 zasluženo zasjeo na peto mjesto liste.

Privlačan izgled i tajanstveni noviteti – HTC U11 oduševljava s razlogom

  1. Nokia 8

Iako je predstavljena dva mjeseca kasnije od planiranog, nova Nokia 8 oduševila je na tržištu, pogotovo zbog odluke kojom se finska tvrtka vratila starim dizajnerskim principima. Skroman 5.3-inčni zaslon dokaz je da veći telefoni nisu nužno i ljepši, a kamera od 13 megapiksela koja u isto vrijeme može snimati prednjom i stražnjom stranom među najvećim je prednostima „osmice“. I za kraj, vrlo snažne slušalice oduševit će veliki broj glazbenih entuzijasta, ali i ponekog nostaligačara za MP4 playerima.

Nokia se vraća na pravi put

  1. Google Pixel 2 XL

Otpornost na vodu i prašinu bila je jedna od karakteristika kojom su se u Googleu najviše ponosili prilikom predstavljanja modela Pixel 2 XL. Novi 6-inčni smartphone koristi kameru od 12 megapiksela, kojom želi potvrditi da je i dalje autor najboljih mobilnih fotografija. Trend ekrana bez rubova nije zaobišao ni Google, pa će, kao i nove futurističke značajke poput umjetne inteligencije, natjerati ljubitelje estetike da posjete obližnji tech store.

Googleovi proizvodi uspješno pariraju mobilnim velikanima

  1. Samsung Galaxy Note8

Surprise, surprise – Samsung je ovog puta ipak zasjeo na drugo mjesto. Zaslon uređaja Note8 je toliko dobar da nema konkurenciju, tvrdili su stručnjaci još u rujnu. Veliki 6.3-inčni ekran, kamera od 12 megapiksela i gotovo sve moderne značajke barem su malo ublažili enormnu cijenu koja je presudna kod većine korisnika. Galaxy Note8 ima digitalnu olovku S-Pen, senzor za otiske prstiju i program za prepoznavanje izraza lica. Recimo još samo da smartphone ima najjači dostupan hardver i performanse na tržištu, iskazujući pravu moć Samsungovih telefona.

Galaxy Note8 ipak je ovaj put na drugom mjestu

  1. iPhone X

I pobjednik je…iPhone X!

Najbolji, najskuplji i najveći iPhone, stoji kao uvod u recenziju na jednom od IT portala. Model X otporan je 5.8-inčni smartphone koji obara rekorde, kako zbog ogromnog broja značajki, tako i zbog bezobrazno skupe cijene. Umjesto čitača otisaka prstiju, sada je tu Face ID, kao i bolja, 12-megapikselna kamera.

Iako je Apple žrtvovao neke od starih sastavnica poput Home buttona i ulaza za slušalice, doista je sveobuhvatan, pa ne čudi njegovo zasjedanje na vrh liste. Hoće li se tamo i zadržati, mogli bismo saznati uskoro…

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here