ASUS je vrlo popularna kompanija u tehnološkom sektoru, a posebno se ističu svojim vrhunskim prijenosnim računalima. Dakako, ASUS kao većina modernih tehnoloških kompanija teži ka disperziji na tržištu pa svoje proizvode nude u različitim tržišnim nišama. Između ostalog, ASUS poprilično dobro konkurira na tržištu pametnih telefona – gdje se definitivno nalaze među uređajima koji zadobivaju puno pažnje korisnika.

Možda ASUS nema puno pametnih telefona koji bi konkurirali na klasičnom tržištu pametnih telefona, ali definitivno ima svoje vrsne predstavnike na tržištu pametnih telefona za gejmere. Asus ROG je popularna serija pametnih telefona za gejmere koja je svojim karakteristikama u potpunosti prilagođena potrebama igraća video igara na pametnim telefonima. Taj potencijal prepoznali su mnogi gejmeri pa stoga ni ne čudi kako je ova serija među popularnijima na prije spomenutom tržištu uređaja za gejmere.

Asus ROG Phone 4

Nakon što je u srpnju ove godine Asus na tržište izbacio svoj novi gejmerski pametni telefon Asus ROG Phone 3, sve su glasnija nagađanja kako inženjeri Asusa vrijedno pripremaju novi uređaj koji bi za koji mjesec trebao stići na tržište. Mnogo se polemika u javnosti vodi oko naziva samog uređaja – gdje neki smatraju kako će Asus preskočiti ime Asus ROG Phone 4. Naime, broj 4 smatra se nesretnim na području Kine pa neke kompanije izbjegavaju korištenje broja četiri – a među njima bi mogao biti i Asus.

Nedavno se na Geekbench testiranjima pojavio uređaj kodnog imena ASUS_I005DA za kojeg su stručnjaci ustanovili da se zapravo radi o novom Asus ROG Phone 4 uređaju. Prema prvim informacijama novi Asus ROG pametni telefon trebao bi raditi na inovativnom Snapdragon 888 procesoru koji će se iduće godine pojaviti u mnogim Android flagship uređajima, a valja naglasiti kako procesor podržava spajanje na 5G mreže.

Nadalje, uređaj bi trebao imati 8 GB ili više radne memorije, a pokretat će da Android 10 operativni sistem. Što se tiče samih rezultata koje je novi Asus telefon ostvario na testiranjima – oni su i više nego zadovoljavajući. Na single-core testu Asus ROG Phone 4 osvojio je 1081 bodova, dok je na multi-core ta brojka skočila na 3584 bodova. Radi li se zbilja o novom Asus ROG Phone 4 i hoće li se novi telefon za gejmere uopće tako zvati – saznat ćemo u narednim mjesecima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here