Prije otprilike dvije godine Apple je svijetu predstavio iPhone dobrih karakteristika, ali relativno niske cijene. Iako smo navikli da nas Apple iznenađuje s telefonima sjajnih performansi i vrlo visokim cijenama, model iPhone SE se pokazao kao vrlo dobar odabir. Naime, radi se o modelu koji je napravljen uz ideju da ponudi kvalitetne performanse, ali da pri tome zaslon ne bude veći od 4 inča. Iako je telefon naišao na dobre reakcije korisnika, čini se kako možda neće doživjeti svoju novu verziju.

Posljednjih se tjedana u javnosti pojavljuju svakakve novosti vezane uz Apple. Dio njih nagovijestio je kako će Apple odustati od proizvodnje novog modela iPhone X, a sada se već priča kako Apple odustaje i od proizvodnje novog modela iPhone SE uređaja. Prema svemu sudeći u ovim informacijama ima i nešto točnosti, a razlog zbog kojeg će se Apple fokusirati na samo određen modele je pomalo iznenađujuć.

Naime, kada su prošle godine pustili na tržište iPhone X model, Apple nije stigao pokriti veliki broj narudžbi što je dovelo do određenih čekanja i odgoda. Dogodio se scenarij preopterećenja, gdje je Apple popunio sve svoje proizvodne kapacitete i brži razvoj uređaja jednostavno nije bio moguć.

Apple se boji kako bi se ovog puta mogao dogoditi sličan scenarij pa pokušavaju pronaći tajnu formulu u kojoj će sve odraditi na opće zadovoljstvo kupaca. Problem u proizvodnji nastaje zbog prevelikog spektra telefona, pa se naveliko razmišlja da se fokusiraju samo na 2-3 modela koji su najtraženiji na tržištu.


Da li će to značiti kraj proizvodnje iPhone X modela i prestanak izdavanja novih verzija iPhone SE uređaja? Lako moguće, jer konkurencija na tržištu nikada nije bila veća, a tvornice gdje se proizvode komponente i uređaji pod strašnim su pritiskom i sve teže ispunjavaju zadane rokove.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here