Apple je zbog epidemije korona virusa već nekoliko tjedana u problemima, no čini se kako će se loša situacija nastaviti i u narednom periodu. Naime, Apple uvelike ovisi o funkcioniranju kineskih tvornica gdje se proizvode elektronički uređaji, a dobro je poznato kako su te tvornice proteklih tjedana ili ugašene ili im je smanjen kapacitet rada – dakako zbog epidemije. Povrh toga, Apple ima i sve više problema na području SAD-a gdje je zbog naglog širenja virusa morao promijeniti neke stvari u poslovanju – pa je tako dio radnika otišao raditi od kuće.

Nedavno se u medijima pojavila informacija kako će se 31. ožujka održati konferencija na kojoj će Apple predstavio nekoliko novina iz svoje ponude. Među novinama je trebao biti i pametni telefon iPhone SE2, koji bi svojom cijenom trebao biti nešto prihvatljiviji tržištu – o glavnih perjanica Applea. Nažalost, sve je izvjesnije kako ovaj novi Appleov pametni telefon nećemo vidjeti još tako skoro na tržištu. Prema informacijama koje su stigle u javnost planirana konferencija odgađa se i to na neodređeno vrijeme – što znači da ne možemo ni nagađati kada bi se predstavljanje novih uređaja moglo održati.

Činjenica je da korona virus uzima sve veći zamah na području SAD-a pa se poduzimaju razne rigorozne mjere. Jedna od njih je i zabrana letova iz Europe za SAD u trajanju od čak 30 dana. Iako bi Apple svoje proizvode mogao predstaviti i putem digitalnih kanala, čini se kako će se ipak odlučiti za standardan show koji uvijek mami mnogobrojne znatiželjnike i novinare diljem svijeta.

Problem koji se također sve više ističe u javnosti jest – mogućnost neodržavanja WWDC developerske konferencije koja je trebala u lipnju okupiti mnoge znatiželjnike i koja je itekako važna u poslovanju Applea. Iako je do te konferencije preostalo još puno vremena, sve smo bliže tome da se većina Appleovih događanja odgodi – za koliko dugo možemo samo nagađati.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here