Appleova najjeftinija ponuda pametnih telefona za prošlu godinu je bio iPhone XR, koji se prodavao po cijeni od oko 5.000kn, što za naše uvijete i dalje spada u skupe telefone.  Ove godine planiraju izbaciti novu verziju ovog modela sa nekim novim značajkama, kako bi motivirali korisnike na kupnju njihovih modela telefona. No hoće li to biti dovoljno?

Appleova prodaja iPhone-a je u padu, konkurencija je žestoka i borba za vrh je bespoštedna. Hoće li nadogradnja hardvera biti pravi recept kojim će kalifornijski div pokrenuti svoju prodaju, vrijeme će pokazati. Uvođenje novih boja je u skladu sa trendovskim imidžom Applea, ali novi iPhone XR u novoj zelenoj boji i bojama lavande nekako zvuči premalo za neki značajniji iskorak.

Osim promjene boje, očekuje se da će iPhone XR doći s različitim nadogradnjama. To će naravno uključiti i snažniji A13 čipset, za koji je TSMC već pokrenuo masovnu proizvodnju. Očekuje se da će novi čip biti izrađen pomoću EUV tehnologije na novoj 7nm N7 Pro tehnologiji.

Novi nasljednik iPhone XR-a, prema najnovijim glasinama dobiva 4×4 MIMO antenski dizajn kako bi povećao brzine prijenosa podataka, zajedno s Wi-Fi 6 podrškom za poboljšane performanse bežičnih mreža. Novi XR bi trebao biti širi i tanji od svog prethodnika, a točne dimenzije bi trebale biti: 150.9 x 76.1 x 7.8mm.

2019-iphone-xr

Prema dostupnim 3D renderima ovog iPhonea, uređaj će imati dvostruki senzor kamere sa stražnje strane, i dodatnim senzorom kao podrška za optički zum. Također vjerujemo da će dobiti i brži Face ID, kao i podrška za bežično punjenje Appleovih AirPods-a.

Piše: A.M.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here