Posljednjih tjedana i mjeseci mnogi su proizvođači pametnih telefona pomaknuli svoja javna predstavljanja uređaja zbog toga što proizvođači komponenti kasne s razvojem, odnosno proizvodnjom. Dakako, razlog svemu tome počiva u korona krizi koja je stigla početkom ove godine i dobrano uzdrmala čitavu industriju. Mnoge kineske tvornice bile su zatvorene nekoliko tjedana, a proizvodnja komponenti naprosto nije išla svojim standardnim tokom. Zbog toga, danas gotovo svi proizvođači muku muče s poštivanjem planiranih rokova – a ista sudbina čaka i veliki Apple, koji se uvijek pridržavao strogih datuma i protokola.

Apple je nedavno već najavio kako će zasigurno kasniti s isporukom svojeg novog iPhone 12 5G pametnog telefona. Iako su spomenuli da će kašnjenje biti od nekoliko tjedna, konkretne datume nisu htjeli najavljivati. Prema svemu sudeći nova iPhone 12 serija kasnit će i sa samom najavom pa bismo tako nove Apple uzdanice mogli ugledati krajem rujna ili početkom listopada. Nakon službenog predstavljanja bit će i nekih pomaka u pojavljivanju uređaja na tržištu.

Konkretno, iPhone 12 Max i iPhone 12 Pro u prodaji bi se mogli pojaviti sredinom listopada, dok će se modeli iPhone 12 i iPhone 12 Pro Max vjerojatno naći na policama krajem listopada ili tek početkom studenog. Dakako, ovo su za sada prognoze, no prave datume teško je predvidjeti. Problem koji se vrlo vjerojatno pojavio s potonjim modelima je kašnjenje isporuke SLP ploča. Potrebne PCB komponente za 6.1 inčni iPhone 12 Max i 12 Pro već su u procesu isporuke, no za 6.7 inčni iPhone 12 Pro Max i iPhone 12 neće još biti spremne ovog mjeseca. Upravo tu možemo tražiti razlog potencijalnog kašnjenja s predstavljanjem i isporukama.

Svi navedeni uređaji na tržištu bi se trebali pojaviti s 5G podrškom čime će Apple zakoračiti u jedan novi svijet boljih mogućnosti. Dakako, još uvijek nam nedostaje kvalitetne 5G infrastrukture, no kako mjeseci odmiču sve je više mjesta pokriveno barem osnovnim 5G signalom. Novi Apple uređaji bit će spremni na tu novu eru te ih s nestrpljenjem očekujemo – bez obzira na njihovo kašnjenje.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here