U posljednjih nekoliko dana (čak i tjedana) u potrazi sam za dućanom, bilo web bilo online, koji u svojoj ponudi nudi Chromebook računala. Googleova računala dostupna su u limitiranom broju zemalja svijeta, a kako to obično biva Hrvatska nije na popisu tih zemalja. No, kako to obično biva, ono što ne postoji u Lijepoj Našoj često je moguće pronaći u susjednim zemljama i to najčešće po vrlo niskoj cijeni.

Moja pozicija je veoma blizu Slovenije, pa mi je ona jedna od mogućih solucija što se odlaska u shopping tiče. Pretražio sam veliki broj online i offline dućana u Hrvatskoj, ali nisam imao sreće sa svojom potragom. Jedan od proizvođača Chromebook računala je Samsung, pa sam odlučio i njih priupitati da li nude takvo računalo u Hrvatskoj. Kao što sam i očekivao, odgovor na to pitanje bio je negativan i nije mi preostalo ništa druge već da potragu nastavim u susjednim zemljama. Kao što sam već bio spomenuo prva na popisu zemalja uz Hrvatsku bila mi je Slovenija. I nakon dosta duge potrage, uspio sam naići na dućan koji nudi Chromebook računala. Pomalo me iznenadilo što u ponudi imaju čak više vrsta Chromebook računala.

Kontaktirao sam ih i sada očekujem nekakav njihov odgovor. Nadam se da će doći poruka kako imaju računala na zalihi i kako mogu odmah otiči po svoj primjerak. Ne bih želio sada reklamirati dućan koji ima u ponudi takvo računalo, ali samo vam dajem do znanja da u Sloveniji ima Chromebooka u ponudi. Nadalje, neke od sljedećih solucija su mi bile potraga u Italiji ili zemljama zapadne Europe. Bio sam upoznat s činjenicom da se Chromebook može kupiti putem Amazona, ali tom prilikom morao bih plaćati i carinu, a teško bih izbjegao i razne muke s dostavom. Preko ovog slovenskog dućana mi se čini nekako najjeftinije, a relativno mi je i blizu tako da ne moram prolaziti puno kilometara kako bih pokupio svoj primjerak Chromebooka.


2 Komentari

  1. rezultat je pozitivan… Chromebook je već na mojem stolu nekih 5 mjeseci i već je prošao sve i svašta… natipkati ću članak kao odgovor na tvoje pitanje 😉 uskoro

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here