Od pojave prvih pametnih telefona sredinom prošlog desetljeća, percepcija mobitela se u potpunosti promijenila. Uređaji koji su nekada služili isključivo za pozive i slanje poruka, postali su uređaji na kojima konzumiramo sve oblike multimedije praktički cijelog dana.

Kada bismo vas pitali za što najviše koristite mobitele, odgovori bi vjerojatno bili – za surfanje po Internetu, za Facebook i ostale društvene mreže, za slušanje glazbe na YouTubeu i slično. Zato je izuzetno važno većini korisnika imati što više MB, odnosno GB u svojim tarifama.

Godinama smo se “patili” sa malom količinom prometa u mobilnim tarifama, a neki od nas su uspjeli pakete potrošiti u prvih par dana u novom mjesecu, te smo konstantno morali tražiti slobodne WiFi mreže, kupovati dodatne Internet pakete i snalaziti se kako smo znali. No, napokon smo dočekali i taj dan – Tele2 je nedavno na tržište izbacio prvu pravu mobilnu opciju koja se zove “Bezbroj GB” i to je prva flat (neograničena) internet usluga ovog tipa na ovim prostorima.

Često se u javnosti percipira da su HT i Vip vodeće telekomunikacijske kompanije u svim segmentima, no ovo je dokaz da to nije tako. Mnogo puta je Tele2 bio prvi na tržištu sa raznim novitetima, dok su ih ostale domaće kompanije pratile. Sigurni smo da će i ovo biti vrlo sličan slučaj. No, u ovom tekstu se ne bavimo telekomunikacijskim kompanijama, nego mobilnim Internetom, pa pogledajmo što vam Tele2 odnedavno nudi.


 

tele 2 ponuda1

 

Neograničen Internet promet

Kao što smo rekli, Tele2 je prva kompanija koja je uvela pravi neograničeni 4G mobilni Internet na naše tržište. Aktiviranjem opcije/paketa “Bezbroj GB” dobivate upravo to – bezbroj GB za potrošiti po najvećoj mogućoj brzini.

Bilo je već pokušaja u Hrvatskoj da se uvede neograničen Internet ali biste imali par GB po maksimalnoj brzini, a zatim biste dobili malu – Edge – brzinu koja je bila prilično mala. Otvaranje obične web stranice sa malo teksta i kojom slikom trajalo bi preko 15-20 sekundi. Ovo iskustvo korištenja je potpuno drugačije i ne možemo naći niti jednu zamjerku.

Nismo se dotaknuli cijene. Cijena ove opcije, odnosno paketa je 84 kune mjesečno, ali uz nju morate odabrati i tarifu. Na raspolaganju imate dvije tarife – Raspali i Ekipnu tarifu. Raspali tarifa vas košta 85 kuna mjesečno, a u njoj dobivate neograničeno pričanje sa svim mrežama u Hrvatskoj, neograničen broj SMS-ova (op.a. ako ih još uopće koristite), 1000 minuta poziva prema inozemstvu i u inozemstvu, te 1 GB prometa za potrošiti u inozemstvu.

 

 

Ekipna tarifa koja košta 150 kuna mjesečno, podržava 2 do 4 člana ekipe koji mogu međusobno neograničeno pričati i slati poruke. Svatko od članova ekipe  troši svoje gigabajte, te  ima 1000 minuta i 1 GB prometa za potrošiti izvan Hrvatske (roaming usluga).

Paket “Bezbroj GB” vam daje neograničeni Internet promet u Hrvatskoj. Sve zajedno će vas koštati 169 kuna mjesečno za kombinaciju “Raspali + Bezbroj GB” ili 234 kune mjesečno za drugu kombinaciju – “Ekipna tarifa + Bezbroj GB”. Obje ponude su i više nego dobre jer ako ih usporedite s konkurencijom barem su korak, ako ne i dva, ispred njih. Nećemo imenovati niti jednu kompaniju, ali pogledajte možete li negdje drugdje dobiti ovoliko poziva/poruka/Internet prometa za 160-170 kuna.

Napomenimo još samo da je Tele2 prva kompanija koja je ukinula naknadu za pristup mobilnoj mreži svojim korisnicima koji uzmu ovu tarifu.

 

tele2 ponuda 2

 

Ograničenja

Svako neograničeno korištenje određene usluge ima određena ograničenja kako bi se poštivalo načelo pravednog korištenja (engl. fair usage) i to nije ništa neobično. Više o tome možete pročitati na službenim stranicama Tele2 mreže. Svrha ovog ograničenja je zaštita korisnika od onih koji ne poštuju pravedno korištenje usluge, tako da se s time ne morate previše zamarati ako pošteno koristite svoju uslugu.

Svaki korisnik koji ima opciju “Bezbroj GB” ima svaki dan 5 GB koje može potrošiti, te nakon toga morate potvrditi da želite još GB. Dobiti ćete dodatne 2 GB. I tako u krug. Ovdje je neograničeno stvarno neograničeno. Nema nikakve “kvake” ili nečeg sličnog, stoga nećemo trošiti previše riječi na to. Budite fer i koristite onoliko Interneta koliko vam treba.

Uostalom, probali smo i sami potrošiti 5 GB u jednom danu i nije bilo lako. Bez obzira koliko surfali, slušali glazbu, gledali filmiće na YouTubeu… teško je potrošiti tu količinu prometa.
Ova opcija će dobro doći i svima onima koji namjeravaju duže vrijeme provesti na moru pa neće imati pokućni Internet. Većina mobitela nudi opciju tetheringa, odnosno mogućnost da mobitel glumi “router” računalu, pa ćete i tako moći iskoristiti Internet promet.

Sve u svemu, jako smo zadovoljni ovom ponudom od Tele2. Došlo je vrijeme kada korisnici jako puno Internet prometa troše na dnevnoj bazi i većina mobilnih tarifa nisu dovoljne, a one najveće tarife su užasno skupe. Plaćati 300 ili 400 kuna mjesečno je suludo kada možete plaćati upola manje i dobiti sve što vam treba. Mi smo zadovoljni viđenime, a nadamo se da ćete biti i vi.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here